Корейські салати вже давно подобаються жителям багатьох країн світу. Вся причина в тому, що вони мають вишуканий смак. Вдале поєднання східних прянощів і спецій та кислувато-солодкі нотки компонентів, в міру солоні й гострі овочі по-корейськи, стали частими “гостями” на столах українських родин.Цей рецепт приготування салату з корейською морквою та горіхами варто взяти на замітку. Ця холодна страва виходить настільки смачною, що гості постійно просять поділитися секретом закуски. Родзинка й оригінальність цього корейського салату саме в волоських горіхах. Покроковий рецепт з фото допоможе швидко й смачно приготувати корейську моркву по-особливому.
Інгредієнти: Волоський горіх, Коріандр насіння, Морква, Оцет, Перець червоний мелений, Перець чорний горошком, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Кухня: Корейська кухня
Складники:
- 1 кілограм моркви;
- 4-5 ст. л. оцту;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- пів склянки соняшникової олії;
- 1 велика або 2-3 головки невеликого розміру часнику;
- 7-10 волоських горіхів;
- 2 ч. л. насінин коріандру;
- 1 ч. л. чорного перцю-горошку;
- щіпка червоного меленого перцю.
Як приготувати моркву по-корейськи з волоськими горіхами
Насамперед, необхідно помити та почистити 1 кг свіжої моркви. Потім, її потрібно нашаткувати в глибоку посудину з допомогою спеціального інструменту. Повинні вийти красиві довгі соломинки (як на фото).
Після цього, слід зайнятися приготуванням маринаду. Насамперед, потрібно підготувати спеції: насінини коріандру та чорний перець горошком слід нагріти на сковорідці, щоб вони до кінця розкрили свій аромат. Коли шкірка чорного перцю стане рівною (не буде зморшок), плиту можна вимкнути.
Теплі зерна необхідно розтовкти в ступці в порошок.
Потім, в невеликій глибокій посудині потрібно змішати оцет, цукор, сіль і соняшникову олію. Додати до них подрібнений коріандр, чорний перець і щіпку червоного перцю та старанно перемішати все.
Чищений часник слід видавити через прес, волоські горіхи подрібнити, змішати їх з морквою та заправити приготованим маринадом. Тепер, моркву по-корейськи з волоськими горіхами потрібно ретельно перемішати. На фото добре видно, як гарно й соковито виглядає салат.
Потім, корейську моркву слід помістити в лоток, що щільно закривається та відправити на 24 години в холодильник, щоб він краще просочився спеціями та маринадом.
Простий і швидкий в приготуванні рецепт смачної овочевої закуски обов’язково повинен всім сподобатися. Приготувавши салат з морквою по-корейськи та горіхами, вдасться здивувати гостей та рідних за святковим столом.