Морква корейська з волоськими горіхами

Корейські салати вже давно подобаються жителям багатьох країн світу. Вся причина в тому, що вони мають вишуканий смак. Вдале поєднання східних прянощів і спецій та кислувато-солодкі нотки компонентів, в міру солоні й гострі овочі по-корейськи, стали частими “гостями” на столах українських родин.Цей рецепт приготування салату з корейською морквою та горіхами варто взяти на замітку. Ця холодна страва виходить настільки смачною, що гості постійно просять поділитися секретом закуски. Родзинка й оригінальність цього корейського салату саме в волоських горіхах. Покроковий рецепт з фото допоможе швидко й смачно приготувати корейську моркву по-особливому.

Складники:

  • 1 кілограм моркви;
  • 4-5 ст. л. оцту;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • пів склянки соняшникової олії;
  • 1 велика або 2-3 головки невеликого розміру часнику;
  • 7-10 волоських горіхів;
  • 2 ч. л. насінин коріандру;
  • 1 ч. л. чорного перцю-горошку;
  • щіпка червоного меленого перцю.

Корейська морква з горіхами

Як приготувати моркву по-корейськи з волоськими горіхами

Насамперед, необхідно помити та почистити 1 кг свіжої моркви. Потім, її потрібно нашаткувати в глибоку посудину з допомогою спеціального інструменту. Повинні вийти красиві довгі соломинки (як на фото).

Корейська морква з горіхами

Після цього, слід зайнятися приготуванням маринаду. Насамперед, потрібно підготувати спеції: насінини коріандру та чорний перець горошком слід нагріти на сковорідці, щоб вони до кінця розкрили свій аромат. Коли шкірка чорного перцю стане рівною (не буде зморшок), плиту можна вимкнути.

Корейська морква з горіхами

Теплі зерна необхідно розтовкти в ступці в порошок.

Корейська морква з горіхами

Потім, в невеликій глибокій посудині потрібно змішати оцет, цукор, сіль і соняшникову олію. Додати до них подрібнений коріандр, чорний перець і щіпку червоного перцю та старанно перемішати все.

Корейська морква з горіхами

Чищений часник слід видавити через прес, волоські горіхи подрібнити, змішати їх з морквою та заправити приготованим маринадом. Тепер, моркву по-корейськи з волоськими горіхами потрібно ретельно перемішати. На фото добре видно, як гарно й соковито виглядає салат.

Морква корейська з волоськими горіхами

Потім, корейську моркву слід помістити в лоток, що щільно закривається та відправити на 24 години в холодильник, щоб він краще просочився спеціями та маринадом.

Салат з корейською морквою і горіхами

Простий і швидкий в приготуванні рецепт смачної овочевої закуски обов’язково повинен всім сподобатися. Приготувавши салат з морквою по-корейськи та горіхами, вдасться здивувати гостей та рідних за святковим столом.