У самий розпал полуничного сезону хочеться побалувати рідних чимось новеньким, але нічого не приходить у голову? Це знайомо багатьом жінкам. Я вирішила допомогти вам у цьому та пропоную цей простий рецепт – надзвичайно смачні пісочні пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста. Пісочне печиво з начинкою з полуниці – це ще одна назва випічки, про яку сьогодні хочу говорити.
Інгредієнти: Борошно, Крохмаль, Маргарин, Полуниця, Сметана, Сухі дріжджі, Цукор, Яйця
Отже, хоча полуниця найкраще і смакує у свіжому вигляді, але дуже скоро вона наскучить. Спробуйте поєднати її у тандемі з пісочно-дріжджовим тістом, щоб відкрити для себе нові смаки. Ароматні, привабливі та ніжні – ось такі виходять полуничні пиріжки-подушечки, приготовлені за цим рецептом. Керуйтесь детальним описом, а щоб полегшити вам задачу, я доклала покроково зроблені фото, які ілюструють рецепт та наглядно демонструють важливі етапи приготування.
Інгредієнти для пісочної випічки:
- одна порція пісочно-дріжджового тіста;
- 0,5 кг свіжої полуниці;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. картопляного крохмалю.
Для цього виду смаколиків я завжди відбираю цілісінькі невеличкі ягідки. З такою начинкою пиріжки-подушечки під час формування та випікання не втрачають форму.
Зміст
Як приготувати пиріжки з полуницею в духовці
Якщо ви ніколи не чули про пісочне дріжджове тісто, то насамперед пропоную ознайомитись з тим, як його замісити за посиланням у складових. Покроковий рецепт з фото докладно описує приготування пісочного тіста на дріжджах. Зверніть увагу, що якщо треба нагодувати велику сім’ю, то треба просто збільшити кількість усіх інгредієнтів удвічі.
Отже, свіжо замішане готове тісто загортають у харчову плівку та, поки готують начинку, ставлять у холодне місце. Я, наприклад, поки займаюсь полуницею, ховаю тісто у холодильник.
Полунична начинка для пиріжків
А приготування начинки дуже просте: ягідки обережно промивають, зелені хвостики відривають. Коли стече вода, додатково полуницю ще можна промокнути паперовою серветкою, щоб вона була майже сухою. Окремо змішується крохмаль з цукром.
Як ліпити пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста
Охолоджене тісто виймають з холодильнику та розкочують скалкою у тонкий пласт товщиною, приблизно, у 0,5 см. Пиріжки чи то печиво з начинкою можна робити квадратними. Для цього просто нарізують тісто на квадратики розміром 8х8 см. В цей раз я вирішила зробити їх також і круглими. В будь-якому разі, виходили вони, наче круглі пишні подушечки. Якщо ви вирішите робити їх різної форми, то зауважте, що на квадратний пиріжок треба класти трохи більше начинки. ?
На нижню половинку насипають одну столову ложку суміші цукру з крохмалем. Завдяки крохмалю, полуничний сік, який буде виділятися з ягід під час випікання, не буде витікати. Рідина стане схожа на густий кисіль, тому буде лишатися всередині пиріжка. Зверху на цукор викладають начинку: 2-3 невеликих ягідки.
Заготовку накривають другою частинкою тіста. Краї придавлюють з усіх сторін виделкою, а ще роблять декілька проколів зверху. Це виглядає так, як на фото.
Ставлять випікатися сформоване пісочне печиво з полуницею в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів. Щоб випічка не приставала до дна, поверхню дека застеляють харчовим пергаментом або ж притрушують панірувальними сухарями. Пиріжки мають випікатись, приблизно, 25-30 хвилин, щоб вони як слід підрум’янились.
Ось така оригінальна випічка повинна у вас вийти. Виглядає дуже апетитно, а на смак дуже добра як гарячою, так і коли охолоне.
Притрусіть ще зверху полуничні пиріжки цукровою пудрою перед тим, як подавати до столу. Зауважте, що перш ніж посипати пудрою, випічку треба добре остудити.
На цьому фото добре видно, який вигляд мають наші пісочні пиріжки в розрізі.
Пісочне печиво з полуницею – відео-рецепти
Перший запропонований рецепт ароматної полуничної випічки – смачне домашнє печиво з полуницею. .В рецепті – ну дуже багато полуниці, але не у вигляді начинки, а в самому тісті. На думку автора рецепту (і я з нею погоджуюсь) це безпрограшний варіант домашньої швидкої випічки. Проста за складом і неймовірно смачна.
Наступний відео-рецепт дуже схожий на попередній, але, як то дуууже часто є в кулінарії, має відмінності та свої секрети приготування. 🙂 Отже, обов’язково спробуйте і його спекти в домашніх умовах.
З простого пісочно та пісочно-дріжджового тіста можна випікати самі різні смаколики, наприклад, великі пироги та пампушки з маком. Вони також виходять дуже ніжними, розсипчастими та буквально тануть у роті. Користуйтесь рецептом та готуйте смачні та корисні страви!