Пісочні пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

Пісочні пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

У самий розпал полуничного сезону хочеться побалувати рідних чимось новеньким, але нічого не приходить у голову? Це знайомо багатьом жінкам. Я вирішила допомогти вам у цьому та пропоную цей простий рецепт – надзвичайно смачні пісочні пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста. Пісочне печиво з начинкою з полуниці – це ще одна назва випічки, про яку сьогодні хочу говорити.

Отже, хоча полуниця найкраще і смакує у свіжому вигляді, але дуже скоро вона наскучить. Спробуйте поєднати її у тандемі з пісочно-дріжджовим тістом, щоб відкрити для себе нові смаки. Ароматні, привабливі та ніжні – ось такі виходять полуничні пиріжки-подушечки, приготовлені за цим рецептом. Керуйтесь детальним описом, а щоб полегшити вам задачу, я доклала покроково зроблені фото, які ілюструють рецепт та наглядно демонструють важливі етапи приготування.

Інгредієнти для пісочної випічки:

Для цього виду смаколиків я завжди відбираю цілісінькі невеличкі ягідки. З такою начинкою пиріжки-подушечки під час формування та випікання не втрачають форму.

Як приготувати пиріжки з полуницею в духовці

Якщо ви ніколи не чули про пісочне дріжджове тісто, то насамперед пропоную ознайомитись з тим, як його замісити за посиланням у складових. Покроковий рецепт з фото докладно описує приготування пісочного тіста на дріжджах. Зверніть увагу, що якщо треба нагодувати велику сім’ю, то треба просто збільшити кількість усіх інгредієнтів удвічі.

Пісочне дріжджове тісто в домашніх умовах

Отже, свіжо замішане готове тісто загортають у харчову плівку та, поки готують начинку, ставлять у холодне місце. Я, наприклад, поки займаюсь полуницею, ховаю тісто у холодильник.

Полунична начинка для пиріжків

А приготування начинки дуже просте: ягідки обережно промивають, зелені хвостики відривають. Коли стече вода, додатково полуницю ще можна промокнути паперовою серветкою, щоб вона була майже сухою. Окремо змішується крохмаль з цукром.

Пісочне печиво з полуницею в духовці

Як ліпити пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

Охолоджене тісто виймають з холодильнику та розкочують скалкою у тонкий пласт товщиною, приблизно, у 0,5 см. Пиріжки чи то печиво з начинкою можна робити квадратними. Для цього просто нарізують тісто на квадратики розміром 8х8 см. В цей раз я вирішила зробити їх також і круглими. В будь-якому разі, виходили вони, наче круглі пишні подушечки. Якщо ви вирішите робити їх різної форми, то зауважте, що на квадратний пиріжок треба класти трохи більше начинки. ?

Пісочне печиво з полуницею в духовці

На нижню половинку насипають одну столову ложку суміші цукру з крохмалем. Завдяки крохмалю, полуничний сік, який буде виділятися з ягід під час випікання, не буде витікати. Рідина стане схожа на густий кисіль, тому буде лишатися всередині пиріжка. Зверху на цукор викладають начинку: 2-3 невеликих ягідки.

Пісочне печиво з полуницею в духовці

Заготовку накривають другою частинкою тіста. Краї придавлюють з усіх сторін виделкою, а ще роблять декілька проколів зверху. Це виглядає так, як на фото.

Пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

Ставлять випікатися сформоване пісочне печиво з полуницею в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів. Щоб випічка не приставала до дна, поверхню дека застеляють харчовим пергаментом або ж притрушують панірувальними сухарями. Пиріжки мають випікатись, приблизно, 25-30 хвилин, щоб вони як слід підрум’янились.

Ось така оригінальна випічка повинна у вас вийти. Виглядає дуже апетитно, а на смак дуже добра як гарячою, так і коли охолоне.

Пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

Притрусіть ще зверху полуничні пиріжки цукровою пудрою перед тим, як подавати до столу. Зауважте, що перш ніж посипати пудрою, випічку треба добре остудити.

Пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

На цьому фото добре видно, який вигляд мають наші пісочні пиріжки в розрізі.

Пиріжки з полуницею з дріжджового пісочного тіста

Пісочне печиво з полуницею – відео-рецепти

Перший запропонований рецепт ароматної полуничної випічки  – смачне домашнє печиво з полуницею. .В рецепті – ну дуже багато полуниці, але не у вигляді начинки, а в самому тісті. На думку автора рецепту (і я з нею погоджуюсь) це безпрограшний варіант домашньої швидкої випічки. Проста за складом і неймовірно смачна.

Наступний відео-рецепт дуже схожий на попередній, але, як то дуууже часто є в кулінарії, має відмінності та свої секрети приготування. 🙂 Отже, обов’язково спробуйте і його спекти в домашніх умовах.

З простого пісочно та пісочно-дріжджового тіста можна випікати самі різні смаколики, наприклад, великі пироги та пампушки з маком. Вони також виходять дуже ніжними, розсипчастими та буквально тануть у роті. Користуйтесь рецептом та готуйте смачні та корисні страви!