Картопля й гарбуз – це досить вдале поєднання не лише за смаковими якостями, а й за кольором. Гарбузово-картопляні оладки мають красивий світло-помаранчевий відтінок і легкий розмариновий аромат. Куштувати їх потрібно гарячими зі сметаною. Оладками з гарбуза та картоплі можна насолоджуватися в будь-яку пору дня. Перевірений досвідченими господинями покроковий фоторецепт стане хорошою підказкою під час приготування смачної страви.
Інгредієнти: Борошно, Гарбуз, Картопля, Розмарин, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Яйце
Складники:
- 800 грамів картоплі без шкірки;
- 400 грамів гарбуза;
- 50 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
- півтора ч. л. великої морської солі;
- пів ч. л. розмарину;
- 1 яйце (Д-0);
- 4 ст. л. муки;
- рослинна олія (для смаження);
- сметана (26% жирності).
Як спекти оладки з гарбуза з картоплею
Очищену картоплю слід відварити в підсоленій воді до готового стану. Потім, необхідно відвар злити, а картоплю перетворити на пюре.
Доки картопля готуватиметься, варто нарізати шматочками гарбуз і тушкувати його на вершковому маслі з розмарином до тих пір, поки він не стане м’яким і нагадуватиме кашу.
Потім, готовий гарбуз треба з’єднати з картопляним пюре.
Після цього, потрібно все ретельно перемішати до утворення однорідного відтінку та стану. Потім, до гарбузово-картопляного пюре необхідно додати яйце й знову все старанно перемішати.
Тепер, можна вводити по одній ложці муку, перемішуючи все тісто для оладок. Воно має вийти однорідним і гладким.
Далі, картопляно-гарбузові оладки потрібно обсмажити на олії з двох боків до отримання “симпатичного” рум’яного відтінку.
Після смаження, їх неодмінно слід розмістити на одноразовому рушнику, щоб позбутися зайвого жиру.
Тарілку з оладками з гарбуза та картоплі можна притрусити улюбленими спеціями, щоб страва виглядала ще апетитніше. Доповнити її можна ложкою чи двома (для декого: чим більше, тим краще) сметани.