Оладки з гарбуза та картоплі зі сметаною

Картопля й гарбуз – це досить вдале поєднання не лише за смаковими якостями, а й за кольором. Гарбузово-картопляні оладки мають красивий світло-помаранчевий відтінок і легкий розмариновий аромат. Куштувати їх потрібно гарячими зі сметаною. Оладками з гарбуза та картоплі можна насолоджуватися в будь-яку пору дня. Перевірений досвідченими господинями покроковий фоторецепт стане хорошою підказкою під час приготування смачної страви.

Складники:

  • 800 грамів картоплі без шкірки;
  • 400 грамів гарбуза;
  • 50 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
  • півтора ч. л. великої морської солі;
  • пів ч. л. розмарину;
  • 1 яйце (Д-0);
  • 4 ст. л. муки;
  • рослинна олія (для смаження);
  • сметана (26% жирності).

Як спекти оладки з гарбуза з картоплею

Очищену картоплю слід відварити в підсоленій воді до готового стану. Потім, необхідно відвар злити, а картоплю перетворити на пюре.

Доки картопля готуватиметься, варто нарізати шматочками гарбуз і тушкувати його на вершковому маслі з розмарином до тих пір, поки він не стане м’яким і нагадуватиме кашу.

Потім, готовий гарбуз треба з’єднати з картопляним пюре.

Пюре з гарбузом для оладок

Після цього, потрібно все ретельно перемішати до утворення однорідного відтінку та стану. Потім, до гарбузово-картопляного пюре необхідно додати яйце й знову все старанно перемішати.

Замішуємо тісто з яйцем для оладок

Тепер, можна вводити по одній ложці муку, перемішуючи все тісто для оладок. Воно має вийти однорідним і гладким.

Готове тісто для картопляних оладок

Далі, картопляно-гарбузові оладки потрібно обсмажити на олії з двох боків до отримання “симпатичного” рум’яного відтінку.

Оладки з гарбуза і картоплі

Після смаження, їх неодмінно слід розмістити на одноразовому рушнику, щоб позбутися зайвого жиру.

Оладки з гарбуза і картоплі

Тарілку з оладками з гарбуза та картоплі можна притрусити улюбленими спеціями, щоб страва виглядала ще апетитніше. Доповнити її можна ложкою чи двома (для декого: чим більше, тим краще) сметани.

Оладки з гарбуза і картоплі