Несолодка начинка з шинки, грибів і шпинату для млинців

Цю оригінальну несолодку начинку для млинців або пиріжків з грибів, шинки і шпинату приготувати досить легко. Начинка відмінно підійде до млинців, якщо потрібно днем перекусити, приготувати другу страву на обід або вечерю.

Для того щоб приготувати начинку на чотири порції нам буде потрібно:

6 шт. пір’я зеленої цибулі;
1 ст. лож. олив. олії;
печериці -150 гр;
шпинат – 250 гр;
шинки – 200 гр;
мускатний горіх – 0,5 чайн. лож .;
рікотти – 250 гр (десь 1 склянка);
сир пармезан – 3 ст. лож.

Переходимо до найважливішого моменту – як приготувати начинку для млинців. Приготування займе всього 30-35 хвилин.

До розігрітої на сковорідці олії потрібно додати нарізані цибулю з грибами і тушкувати до м’якості 2-3 хв.

Додаємо шпинат і смажимо поки не випарується зайва рідина, а листочки рослини не стануть м’якшими.

Нарізана шматочками шинка, сіль і мускатний горіх додаються вже після зняття сковорідки з вогню.

Все, наша проста, ситна і корисна начинка з шинки, грибів і шпинату готова.

Щоб уникнути занадто рідкої начинки радимо досить добре висушити, вірніше, обсушити шпинат перед смаженням.

Все, що нам залишилося зробити, це “зібрати” млинці і начинку.

З цією метою зверху на поверхню блінчика викладається сир рікотта, а після – приготовлена суміш.

Тепер, млинці звертаємо трубочкою або складаємо конвертиком, трикутником або будь-яким іншим способом, який  зможе придумати Ваша фантазія.

На завершальній стадії приготування знадобиться неглибока жаростійка ємність, попередньо змазана маслом. У неї викладаємо фаршировані нашою несолодкою начинкою налисники.

Стежимо, щоб при укладанні місце з’єднання млинчика потрапляло вниз. Коли ємність буде заповнена – посипаємо фаршировані млинці сиром пармезан і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Виймаємо через 15 хвилин. До столу подаємо гарячими.

Рекомендуємо:
– для зручності і швидкості приготування фаршированих млинців, самі млинці, краще спекти заздалегідь;
– якщо потрібно приготувати вегетаріанські млинці, то можна замінити шинку 50-ма грамами волоських горіхів або просмаженими кедровими горішками.