Цю оригінальну несолодку начинку для млинців або пиріжків з грибів, шинки і шпинату приготувати досить легко. Начинка відмінно підійде до млинців, якщо потрібно днем перекусити, приготувати другу страву на обід або вечерю.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Мускатний горіх, Оливкова олія, Печериці, Рікотта, Сир, Сіль, Шинка, Шпинат
Для того щоб приготувати начинку на чотири порції нам буде потрібно:
6 шт. пір’я зеленої цибулі;
1 ст. лож. олив. олії;
печериці -150 гр;
шпинат – 250 гр;
шинки – 200 гр;
мускатний горіх – 0,5 чайн. лож .;
рікотти – 250 гр (десь 1 склянка);
сир пармезан – 3 ст. лож.
Переходимо до найважливішого моменту – як приготувати начинку для млинців. Приготування займе всього 30-35 хвилин.
До розігрітої на сковорідці олії потрібно додати нарізані цибулю з грибами і тушкувати до м’якості 2-3 хв.
Додаємо шпинат і смажимо поки не випарується зайва рідина, а листочки рослини не стануть м’якшими.
Нарізана шматочками шинка, сіль і мускатний горіх додаються вже після зняття сковорідки з вогню.
Все, наша проста, ситна і корисна начинка з шинки, грибів і шпинату готова.
Щоб уникнути занадто рідкої начинки радимо досить добре висушити, вірніше, обсушити шпинат перед смаженням.
Все, що нам залишилося зробити, це “зібрати” млинці і начинку.
З цією метою зверху на поверхню блінчика викладається сир рікотта, а після – приготовлена суміш.
Тепер, млинці звертаємо трубочкою або складаємо конвертиком, трикутником або будь-яким іншим способом, який зможе придумати Ваша фантазія.
На завершальній стадії приготування знадобиться неглибока жаростійка ємність, попередньо змазана маслом. У неї викладаємо фаршировані нашою несолодкою начинкою налисники.
Стежимо, щоб при укладанні місце з’єднання млинчика потрапляло вниз. Коли ємність буде заповнена – посипаємо фаршировані млинці сиром пармезан і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Виймаємо через 15 хвилин. До столу подаємо гарячими.
Рекомендуємо:
– для зручності і швидкості приготування фаршированих млинців, самі млинці, краще спекти заздалегідь;
– якщо потрібно приготувати вегетаріанські млинці, то можна замінити шинку 50-ма грамами волоських горіхів або просмаженими кедровими горішками.