Як ви знаєте, я дуже полюбляю кулінарні експерименти і постійно пробую щось нове. Ось і зараз я дуже хочу поділитися з читачами фото-рецептом шоколадного домашнього морозива без яєць. Щоб зробити смак цікавішим, я додала арахісову пасту. Арахіс залишає приємний післясмак. А саме морозиво виходить дуже смачним і дає по-справжньому святкові відчуття. Я підготувала дуже детальний, покроковий рецепт і переконана: у вас все вийде!
Інгредієнти: Арахісова паста, Вершки, Крохмаль кукурудзяний, Молоко, Сухе молоко, Цукор, Чорний шоколад
Що нам знадобиться:
- Жирне молоко – 300 г;
- Цукор – 100 г;
- Чорний солодкий шоколад – 100 г;
- Арахісова паста – 50 г;
- Сухе молоко – 40 г;
- Кукурудзяний крохмаль – повна столова ложка з гіркою;
- Жирні вершки (від 33%) – 250 г.
Як зробити шоколадне морозиво без яєць в домашніх умовах
Для початку приготуйте молочний кисіль. Це й буде основа для морозива. Готується кисіль досить легко. Беремо каструлю, змішуємо сухе молоко з цукром, додаємо 250 г молока і ставимо на плиту. До решти молока додайте крохмаль і влийте цю суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи.
Додайте шматочки шоколаду та арахісову пасту в гарячу масу. Арахісова паста продається у магазинах, але й готується досить просто. Беремо 500 г очищеного і трохи підсмаженого арахісу, столову ложку цукрової пудри, дрібку солі і збиваємо блендером, доки не отримаємо пасту.
Готову суміш слід остудити до кімнатної температури. Яка ж вона запашна!
Збийте вершки, щоб утворилися м’які піки, як на фото.
За кілька прийомом введіть вершки в збиту суміш.
У нас вийшов дуже смачний крем. До речі, він і для змащування коржів підійде.
Але сьогодні у нас на порядку денному морозиво.
Далі можна готувати двома способами: за інструкцією до вашої морозивниці, або ж без неї.
Гадаю, перший спосіб зрозумілий. Тому, акцентуватиму увагу на другому. Покладіть суміш для морозива у морозилку. Через годину дістаньте і гарненько збийте міксером, блендером, вінчиком або ж просто виделкою. Таким чином ми зупинимо процес утворення кристаликів льоду. Збийте суміш ще щонайменше двічі з інтервалом в годину.
Коли ви зіб’єте суміш достатню кількість разів і вона як слід замерзне, наше арахісово-шоколадне домашнє морозиво без яєць буде остаточно готове. Можна й поласувати.
Тож скуштуйте морозиво самі і пригостіть своїх рідних та друзів.
Як бачите, мій рецепт домашнього морозива досить простий! Смачного!