Сьогодні я пропоную вам приготувати фаршировані половинки перців у духовці. Тушитимемо ми їх під соусом та моцарелою. Страва виходить не лише запашна, а й дуже красива. Перчики готуються досить просто. А за допомогою мого покрокового рецепту з фото, ви не лише приготуєте смачну та поживну страву, а й отримаєте задоволення від процесу.
Інгредієнти: Коріандр мелений, Кріп, Морква, Перець чилі, Перець чорний мелений, Рис, Сир, Сир моцарелла, Сіль, Спеції, Фарш м'ясний, Цибуля ріпчаста
Почнемо з інгредієнтів:
- Свіжий червоний перець – 10 шт.;
- М’ясний фарш – 500-600 г;
- Пропарений рис – 100 г;
- Цибуля – 2 шт;
- Терта морква – 30 г;
- Свіжі помідори – 2 шт;
- Четверта частина перцю чилі;
- Курячий або овочевий бульйон – 250 мл;
- Мелені спеції – коріандр, чорний перець, сіль та орегано;
- Моцарела – 150 г;
- Свіжий укроп – буквально 2-3 гілочки.
Зміст
Як запекти фарширований перець в духовці половинками
Фарш для начинки
Для початку готуємо фарш. Саме він, у поєднанні з рисом, стане начинкою для наших перців. Ретельно промиваємо рис, заливаємо холодною водою і варимо протягом 3 хвилин. Вода повинна кипіти. Потім зливаємо воду, промиваємо наш рис холодною водою і перемішуємо з фаршем. Додаємо дрібно нарізану цибулю (1 шт), спеції і ретельно перемішуємо начинку.
Розрізаємо перець і видаляємо насіння. Хвостик залишаємо. Начиняємо половинки перців м’ясом з рисом.
Соус з помідорів
Пасеруємо моркву та шатковану цибулину на оливковій олії. М’якоть помідора тремо на тертці (шкірку викидаємо, вона нам не знадобиться). Додаємо шматочки перцю чилі і вливаємо бульйон. Додаємо спеції та доводимо соус до кипіння. Потім виливаємо у форму, де будуть тушитися перці.
Збираємо блюдо
В гарячий томатний соус кладемо половинки фаршированих перців та посипаємо натертою моцарелою. Раджу потримати моцарелу у морозилці хвилин 15-20. Тоді її буде легше натирати. Закриваємо форму з перцями кришкою або фольгою і ставимо у розігріту духовку.
Тушити перці потрібно хвилин 50 при температурі 170°С. Потім знімаємо кришку і готуємо до золотавої скоринки ще 15-20 хвилин.
Дістаємо форму з духовки, прикрашаємо фаршировані перчики свіжим укропом і запрошуємо родину до столу, доки страва не охолола.
Половинки перцю з м’ясом та сиром, запечені у духовці з моцарелою, не лише смачні та поживні, а й мають надзвичайно привабливий вигляд. Ця гаряча закуска не тільки прикрасить ваш святковий стіл, а й стане улюбленою стравою на обід чи вечерю.