Фарширований м’ясом і рисом перець, запечений в духовці половинками з сиром моцарелою

Сьогодні я пропоную вам приготувати фаршировані половинки перців у духовці.  Тушитимемо ми їх під соусом та моцарелою. Страва виходить не лише запашна, а й дуже красива.  Перчики готуються досить просто.  А за допомогою мого покрокового рецепту з фото, ви не лише приготуєте смачну та поживну страву, а й отримаєте задоволення від процесу.

Почнемо з інгредієнтів:

  • Свіжий червоний перець – 10 шт.;
  • М’ясний фарш – 500-600 г;
  • Пропарений рис – 100 г;
  • Цибуля – 2 шт;
  • Терта морква – 30 г;
  • Свіжі помідори – 2 шт;
  • Четверта частина перцю чилі;
  • Курячий або овочевий бульйон  – 250 мл;
  • Мелені спеції – коріандр, чорний перець, сіль та орегано;
  • Моцарела – 150 г;
  • Свіжий укроп – буквально 2-3 гілочки.

Як запекти фарширований перець в духовці половинками

Фарш для начинки

Для початку готуємо фарш.  Саме він, у поєднанні з рисом, стане начинкою для наших перців.  Ретельно промиваємо рис, заливаємо холодною водою і варимо протягом 3 хвилин.  Вода повинна кипіти.  Потім зливаємо воду, промиваємо наш рис холодною водою і перемішуємо з фаршем.  Додаємо дрібно нарізану цибулю (1 шт), спеції і ретельно перемішуємо начинку.

Розрізаємо перець і видаляємо насіння.  Хвостик залишаємо.  Начиняємо половинки перців м’ясом з рисом.

Фарширована м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками з сиром моцарелою

Соус з помідорів

Пасеруємо моркву та шатковану цибулину на оливковій олії.  М’якоть помідора тремо на тертці (шкірку викидаємо, вона нам не знадобиться).  Додаємо шматочки перцю чилі і вливаємо бульйон.  Додаємо спеції та доводимо соус до кипіння.  Потім виливаємо у форму, де будуть тушитися перці.

Збираємо блюдо

В гарячий томатний соус кладемо половинки фаршированих перців та посипаємо натертою моцарелою.  Раджу потримати моцарелу у морозилці хвилин 15-20.  Тоді її буде легше натирати.  Закриваємо форму з перцями кришкою або фольгою і ставимо у розігріту духовку.

Фарширована м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками з сиром моцарелою

Тушити перці потрібно хвилин 50 при температурі 170°С.  Потім знімаємо кришку і готуємо до золотавої скоринки ще 15-20 хвилин.

Фарширована м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками з сиром моцарелою

Дістаємо форму з духовки, прикрашаємо фаршировані перчики свіжим укропом і запрошуємо родину до столу, доки страва не охолола.

Фарширована м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками з сиром моцарелою

Половинки перцю з м’ясом та сиром, запечені у духовці з моцарелою, не лише смачні та поживні, а й мають надзвичайно привабливий вигляд.  Ця гаряча закуска не тільки прикрасить ваш святковий стіл, а й стане улюбленою стравою на обід чи вечерю.