Домашня лазанья з фаршем з курки і сирним соусом

Цей рецепт лазаньї підійде усім поціновувачам італійської кухні.  Я переконана, що моя домашня лазанья з куркою та сирним соусом стане справжньою зірковою стравою вашого вечора в італійському стилі. Сьогодні я розповім не лише, як приготувати соус та начинку, а й поділюся рецептом самого тіста.  Як завжди, мій покроковий фото-рецепт стане вашим надійним помічником.

Отже, для приготування лазаньї з домашнім тістом вам знадобиться наступне.

Для тіста:

  • 200 г цільно зернової муки;
  • 2 яйця.

Для начинки:

  • Куряча грудка – 280 г;
  • Половинка оранжевого та половинка жовтого болгарського перцю;
  • Пів ч.л. свіжого перцю чилі;
  • 2 цибулини шалот;
  • Пара дрібок солі та сухого базиліку;
  • Подрібнене листя свіжої петрушки – 1,5 столові ложки.

Для сирного соусу:

  • Вершкове масло (82%) – 50 г;
  • Пшеничне борошно вищого гатунку – 1 столова ложка з гіркою;
  • Мускатний горіх мелений – на кінчику ножа;
  • Тим’ян та солодка паприка – дрібка;
  • Холодне молоко – 420 мл;
  • Плавлений сир – 85 г.

Як приготувати домашню лазанью з фаршем з курки і сирним соусом

Тісто для лазаньї

Готуємо тісто для листів лазаньї.  Беремо муку і змішуємо з яйцями.  Формуємо тугу кульку.  Обов’язково кладемо тісто до холодильника щонайменше на півгодини.  Тоді з тістом буде легше працювати.  Ділимо тісто на дві частини і розкатуємо на тонкі пласти.  Можна вручну, а можна за допомогою машинки для тіста.  Залишаємо листи на трохи, щоб вони підсохли.

Тісто для лазаньї

Начинка для лазаньї з курки

Шаткуємо цибулю, нарізаємо перець.  Пасеруємо на оливковій олії хвилин сім, не більше.  Додаємо подрібнену курячу грудку, продовжуємо пасерувати.  Наприкінці додаємо сіль та базилік.

Фарш для лазаньї

Соус для лазаньї з сиру і молока

Розтоплюємо масло у ковшику.  Додаємо муку і інтенсивно помішуємо, щоб комочки не встигли утворитися.

Сирний соус для лазаньї

Вливаємо холодне молоко в суміш, постійно помішуючи її вінчиком.  Додаємо сухі спеції і варимо соус протягом чотирьох хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.  Соус повинен стати кремоподібним.  Додаємо до соусу плавлений сир і помішуємо, доки сир повністю не розтане.  Скуштуйте соус і додайте солі за смаком.

Сирний соус для лазаньї

Як зібрати лазанью правильно

Візьміть скляну або керамічну форму і змастіть її вершковим маслом.  На дно покладіть пласт тіста і полийте 1,5-2 столовими ложками соусу.  Потім викладіть начинку.

Домашня лазанья з фаршем з курки і сирним соусом

Начинку полийте соусом і повторіть все з початку: тісто, соус, начинка, соус.  І так доки не закінчаться інгредієнти.  Останнім шаром має бути соус.

Домашня лазанья з фаршем з курки і сирним соусом

Як готувати лазанью в духовці

Випікаємо лазанью протягом 45 хвилин при температурі 200 °C.

Домашня лазанья з фаршем з курки і сирним соусом

А ось і результат: наша домашня лазанья з куркою та сирним соусом готова.

Домашня лазанья з фаршем з курки і сирним соусом

Гарячу страву прикрашаємо свіжою петрушкою і ставимо на стіл.

Домашня лазанья з фаршем з курки і сирним соусом

Подивіться, який апетитний шматочок!  Частинка Італії у вас вдома.

Сподіваюся, у вас вийшло приготувати смачну домашню лазанью за моїм рецептом.  І тепер лазанья з фаршем та вершковим соусом стане частою гостею на вашому столі.