Цей рецепт лазаньї підійде усім поціновувачам італійської кухні. Я переконана, що моя домашня лазанья з куркою та сирним соусом стане справжньою зірковою стравою вашого вечора в італійському стилі. Сьогодні я розповім не лише, як приготувати соус та начинку, а й поділюся рецептом самого тіста. Як завжди, мій покроковий фото-рецепт стане вашим надійним помічником.
Інгредієнти: Болгарський перець, Борошно пшеничне, Вершкове масло, Зелень петрушки, Куряча грудка, Молоко, Мускатний горіх, Перець чилі, Перець чорний мелений, Плавлений сирок, Сіль, Спеції, Цибуля, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Отже, для приготування лазаньї з домашнім тістом вам знадобиться наступне.
Для тіста:
- 200 г цільно зернової муки;
- 2 яйця.
Для начинки:
- Куряча грудка – 280 г;
- Половинка оранжевого та половинка жовтого болгарського перцю;
- Пів ч.л. свіжого перцю чилі;
- 2 цибулини шалот;
- Пара дрібок солі та сухого базиліку;
- Подрібнене листя свіжої петрушки – 1,5 столові ложки.
Для сирного соусу:
- Вершкове масло (82%) – 50 г;
- Пшеничне борошно вищого гатунку – 1 столова ложка з гіркою;
- Мускатний горіх мелений – на кінчику ножа;
- Тим’ян та солодка паприка – дрібка;
- Холодне молоко – 420 мл;
- Плавлений сир – 85 г.
Зміст
Як приготувати домашню лазанью з фаршем з курки і сирним соусом
Тісто для лазаньї
Готуємо тісто для листів лазаньї. Беремо муку і змішуємо з яйцями. Формуємо тугу кульку. Обов’язково кладемо тісто до холодильника щонайменше на півгодини. Тоді з тістом буде легше працювати. Ділимо тісто на дві частини і розкатуємо на тонкі пласти. Можна вручну, а можна за допомогою машинки для тіста. Залишаємо листи на трохи, щоб вони підсохли.
Начинка для лазаньї з курки
Шаткуємо цибулю, нарізаємо перець. Пасеруємо на оливковій олії хвилин сім, не більше. Додаємо подрібнену курячу грудку, продовжуємо пасерувати. Наприкінці додаємо сіль та базилік.
Соус для лазаньї з сиру і молока
Розтоплюємо масло у ковшику. Додаємо муку і інтенсивно помішуємо, щоб комочки не встигли утворитися.
Вливаємо холодне молоко в суміш, постійно помішуючи її вінчиком. Додаємо сухі спеції і варимо соус протягом чотирьох хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Соус повинен стати кремоподібним. Додаємо до соусу плавлений сир і помішуємо, доки сир повністю не розтане. Скуштуйте соус і додайте солі за смаком.
Як зібрати лазанью правильно
Візьміть скляну або керамічну форму і змастіть її вершковим маслом. На дно покладіть пласт тіста і полийте 1,5-2 столовими ложками соусу. Потім викладіть начинку.
Начинку полийте соусом і повторіть все з початку: тісто, соус, начинка, соус. І так доки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром має бути соус.
Як готувати лазанью в духовці
Випікаємо лазанью протягом 45 хвилин при температурі 200 °C.
А ось і результат: наша домашня лазанья з куркою та сирним соусом готова.
Гарячу страву прикрашаємо свіжою петрушкою і ставимо на стіл.
Подивіться, який апетитний шматочок! Частинка Італії у вас вдома.
Сподіваюся, у вас вийшло приготувати смачну домашню лазанью за моїм рецептом. І тепер лазанья з фаршем та вершковим соусом стане частою гостею на вашому столі.