Тонкі млинці на вершках з дірочками – ідеальні та ніжні

Випічка млинців різниться за складом інгредієнтів, але приготування в принципі, однакове. Для початку, господарочкам слід тісто для них замісити, а потім, вже просто випікати ситні та смачні млинці на сковороді. А ось смак у домашніх налисників (і така є назва у нашої випічки), природно, буде відрізнятися. Наші ажурні та тонкі млинці на вершках виходять дуже ніжними на смак. На думку моїх рідних – просто ідеальні. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто приготувати тісто на млинці.

Складові:

  • вершки (не надто жирні) – 1,5 склянки;
  • борошно – трохи менше склянки;
  • яйце куряче – пару штук стандартних;
  • цукровий пісок – 1,5 або 2 столові ложки;
  • сіль – невелика щіпка;
  • олія рослинна – 1,5 столових ложки.

Як готувати млинці на вершках

Приготування тіста поділимо на етапи і почнемо з того, що розділимо яйця на складові: білки і жовтки. Спочатку для замісу тіста скористаємося тільки жовтками. До них кидаємо цукор і щіпку солі.

Тонкі млинці на вершках - тонкі і з дірочками

Жовтки із додані продукти потрібно перетерти. Для цього можна скористатися міксером.

Тонкі млинці на вершках - тонкі і з дірочками

Заливаємо в отриману жовту солодку суміш вершки (злегка підігріті) і перемішуємо.

Тонкі млинці на вершках - тонкі і з дірочками

Тепер, просіяне борошно засипаємо в ємність і знову перемішуємо.

Млинці на вершках - тонкі і з дірочками

У нас залишилися невикористаними білки від яєць. Їх окремо, разом з рослинним маслом, збиваємо і переправляємо в млинцеве тісто.

Млинці на вершках - тонкі і з дірочками

Ще раз перемішуємо.

Млинці на вершках - тонкі і з дірочками

З готового тіста замішаного на вершках печемо ажурні тонкі налисники у звичайний спосіб.

Млинці на вершках - тонкі і з дірочками

Приємного перекусу!

Млинці на вершках - тонкі і з дірочками

З чим подати такі ласощі на стіл – справа смаку. Тому, кожна господиня вирішує його на свій розсуд. У моїй родині вважають, що такі смачні, ніжні і тонкі млинці на вершках дуже гарно поєднуються з солодкими доповненнями: джемами (різними – фруктовими чи ягідними), зі згущеним молоком  або з медом.

Смачного! 🙂