Випічка млинців різниться за складом інгредієнтів, але приготування в принципі, однакове. Для початку, господарочкам слід тісто для них замісити, а потім, вже просто випікати ситні та смачні млинці на сковороді. А ось смак у домашніх налисників (і така є назва у нашої випічки), природно, буде відрізнятися. Наші ажурні та тонкі млинці на вершках виходять дуже ніжними на смак. На думку моїх рідних – просто ідеальні. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто приготувати тісто на млинці.
Інгредієнти: Борошно, Вершки, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- вершки (не надто жирні) – 1,5 склянки;
- борошно – трохи менше склянки;
- яйце куряче – пару штук стандартних;
- цукровий пісок – 1,5 або 2 столові ложки;
- сіль – невелика щіпка;
- олія рослинна – 1,5 столових ложки.
Як готувати млинці на вершках
Приготування тіста поділимо на етапи і почнемо з того, що розділимо яйця на складові: білки і жовтки. Спочатку для замісу тіста скористаємося тільки жовтками. До них кидаємо цукор і щіпку солі.
Жовтки із додані продукти потрібно перетерти. Для цього можна скористатися міксером.
Заливаємо в отриману жовту солодку суміш вершки (злегка підігріті) і перемішуємо.
Тепер, просіяне борошно засипаємо в ємність і знову перемішуємо.
У нас залишилися невикористаними білки від яєць. Їх окремо, разом з рослинним маслом, збиваємо і переправляємо в млинцеве тісто.
Ще раз перемішуємо.
З готового тіста замішаного на вершках печемо ажурні тонкі налисники у звичайний спосіб.
Приємного перекусу!
З чим подати такі ласощі на стіл – справа смаку. Тому, кожна господиня вирішує його на свій розсуд. У моїй родині вважають, що такі смачні, ніжні і тонкі млинці на вершках дуже гарно поєднуються з солодкими доповненнями: джемами (різними – фруктовими чи ягідними), зі згущеним молоком або з медом.
Смачного! 🙂