Млинці на ряжанці та окропі – з дірочками, тонкі та смачні

Відомий багатьом різновид такого кисломолочного продукту як ряжанка  (пряжанка) використовується, причому з успіхом, не тільки в якості самостійного корисного напою, але і як інгредієнт для випічки. Зокрема, апетитних та ситних,  смачних та тонких млинців з дірочками . Як швидко приготувати ніжні та ажурні млинці на ряжанці та окропі продемонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • борошно пшеничне (воно повинно бути в/ґатунку) – близько 1,5 склянки;
  • ряжанка – 2 склянки;
  • вода (окріп) – 0,5 склянки;
  • яйце (за розміром – звичайне, стандартне) – 2 шт.;
  • цукор – 2 або 3 ст. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка (неповна);
  • олія – 1,5 ст. ложки (для змащення сковорідки);
  • сода – 0,5 ч. ложки.

Як готувати млинці на ряжанці та окропі

Приготування почнемо з того, що в чашу розбиваємо пару курячих яєць. Кидаємо потрібну кількість солодкої і солоної спеції.

Тонкі млинці на ряжанка з окропом

На цьому ж етапі в чашу кидаємо соду.

Тонкі млинці на ряжанка з дірочками

За допомогою міксера збиваємо. Для збивання підійде і звичайний ручний віничок для збивання або веделка.

Тонкі млинці на ряжанка з дірочками

Обидві склянки кислого пряженого молока з’єднуємо з окропом та перемішуємо. Отриману кисломолочну суміш заливаємо в чашу до яєчної.

Млинці на ряжанка з окропом - тонкі з дірочками

Через сито підсипаємо борошно. Замішуємо млинцеве тісто.

Млинці на ряжанка з окропом - тонкі з дірочками

У готове тісто для млинців на ряжанці підливаємо рослинну олію. Ще раз перемішуємо. Перед випічкою тісту варто дати постояти при кімнатній температурі в спокої з півгодинки.

Млинці на ряжанка з окропом - тонкі з дірочками

Змастивши сковорідку жиром (олією), починаємо випікати бліни .

Млинці на ряжанка з окропом - тонкі з дірочками

Ось які виходять гарні та ажурні млинці на ряжанці та окропі.

Млинці на ряжанка з окропом - тонкі з дірочками

Зазвичай, подаю такі смачні налисники зі згущеним молоком або з медом.

Всім приємного і смачного перекусу!