Відомий багатьом різновид такого кисломолочного продукту як ряжанка (пряжанка) використовується, причому з успіхом, не тільки в якості самостійного корисного напою, але і як інгредієнт для випічки. Зокрема, апетитних та ситних, смачних та тонких млинців з дірочками . Як швидко приготувати ніжні та ажурні млинці на ряжанці та окропі продемонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Олія рослинна, Ряжанка, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Складові:
- борошно пшеничне (воно повинно бути в/ґатунку) – близько 1,5 склянки;
- ряжанка – 2 склянки;
- вода (окріп) – 0,5 склянки;
- яйце (за розміром – звичайне, стандартне) – 2 шт.;
- цукор – 2 або 3 ст. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка (неповна);
- олія – 1,5 ст. ложки (для змащення сковорідки);
- сода – 0,5 ч. ложки.
Як готувати млинці на ряжанці та окропі
Приготування почнемо з того, що в чашу розбиваємо пару курячих яєць. Кидаємо потрібну кількість солодкої і солоної спеції.
На цьому ж етапі в чашу кидаємо соду.
За допомогою міксера збиваємо. Для збивання підійде і звичайний ручний віничок для збивання або веделка.
Обидві склянки кислого пряженого молока з’єднуємо з окропом та перемішуємо. Отриману кисломолочну суміш заливаємо в чашу до яєчної.
Через сито підсипаємо борошно. Замішуємо млинцеве тісто.
У готове тісто для млинців на ряжанці підливаємо рослинну олію. Ще раз перемішуємо. Перед випічкою тісту варто дати постояти при кімнатній температурі в спокої з півгодинки.
Змастивши сковорідку жиром (олією), починаємо випікати бліни .
Ось які виходять гарні та ажурні млинці на ряжанці та окропі.
Зазвичай, подаю такі смачні налисники зі згущеним молоком або з медом.
Всім приємного і смачного перекусу!