Класичний Чізкейк – це завжди основа з тіста і ніжне біле суфле зверху. Сучасних варіацій популярного сирного десерту безліч. Англійці люблять холодний Чізкейк, використовуючи для приготування начинки вершкові сорти сиру. Але зовсім необов’язково переплачувати за бренд і брати сир Філадельфія чи Маскарпоне. Для сучасного легкого торта без випічки підійде будь-який доступний сирний сир, наприклад Хохланд. Головне, не плутати його з плавленим. ? Використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото, ви без зусиль зможете зробити свій смачний домашній Чізкейк без сиру та без випечки з начинкою.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Вода, Желатин, Печиво, Полуниця, Сир, Цукор
Складові сирного десерту дуже прості.
Основа:
- печиво Пряжене молоко – 160 гр;
- масло вершкове – 50 гр;
- цукор – 1 ст. л.
Начинка:
- сирний сир – 250 гр;
- вершки 33% жирності – 200 гр;
- цукор – 50 гр;
- желатин – 15 гр;
- вода – 90 гр;
- полуниця – для прикраси.
Як приготувати чізкейк без сиру
У чашці блендера змішуємо дрібно поламане печиво, масло і цукор.
Отриману розсипчасту масу щільно утрамбуємо за допомогою склянки з плоским дном. Повинна вийти рівна основа, яку необхідно відправити в духовку на 10 хвилин при 200°С. Будьте уважні і не передержіть його там, бо тоді корж підгорить або стане занадто щільним.
Поки основа стоїть в духовці замочуємо желатин в крижаній воді. Він повинен набрякнути і стати схожим на мокрий сніг. На упаковці може бути написаний інший спосіб приготування, але описаний прийом працює безвідмовно.
Виймаємо корж з духовки і доводимо желатин до потрібного нам стану: нагріваємо його в сотейнику до 85°С. Саме при такій температурі він перетвориться в прозору рідину. Доводити до кипіння його не варто.
Сирний сир, цукор, трохи теплу воду з розведеним желатином з’єднуємо в ємності і збиваємо блендером.
Вводимо в масу вершки і продовжуємо збивати, до отримання пишної однорідної маси. Особливої пишності можна домогтися збивши вершки окремо і тільки після цього акуратно з’єднати їх із загальною масою. Начинка готова.
Виливаємо отриману масу на основу з печива, не виймаючи її з форми і ставимо в холодильник на 2-3 години.
Добре застиглий холодний чізкейк без випічки можна прикрасити повітряним зефіром для какао або як я – свіжими фруктами і м’ятою.
Зберігати таку десертну страву можна тільки в холодильнику.
Звертаю вашу увагу, якщо вершки 33% жирності замінити на 20%, маса не вийде пишною і буде більше схожа на пташине молоко.
Як правильно приготувати Чізкейк з Філадельфієй демонструє цей відео-рецепт. Автор пропонує використати його поради та рекомендації.
Смачних, простих та швидких всім десртів! 🙂