Класичний сирний торт Чізкейк давно вже став культовим і входить в десятку найпопулярніших десертів світової кулінарії. Чізкейк Нью-Йорк родом з США і, на відміну від його європейського аналога, готується «гарячим» способом, тобто, без випічки нам не обійтись. У складових, нижче, наведено список продуктів, щоб зробити Чізкейк New York за класичним рецептом. Однак, хочу сказати, що сир Філадельфія можна без втрати якості десерта замінити на будь-який інший доступний вершковий сирний сир. А наше печиво Ювілейне – легко підійде замість Савоярді. Сподіваюся, що мій детальний і покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам пригостити своїх рідних і гостей всесвітньо відомим десертом з печива і сиру.
Інгредієнти: Ванільний цукор, Вершки, Вершкове масло, Печиво, Полуниця, Сир, Цукрова пудра, Яйце
Всі продукти, потрібні для приготування, перед вами на фото.
Основа:
- печиво Савоярді – 150 гр;
- цукрова пудра – 1 ст. л.;
- вершкове масло – 50 гр.
Начинка:
- сир Філадельфія – 400 гр;
- вершки 33% – 120 гр;
- цукрова пудра – 70 гр;
- жовток – 3 шт.;
- ванільний цукор – 10 гр;
- полуниця для прикраси.
Як приготувати чізкейк Нью-Йорк з випічкою
Починаємо з приготування основи-коржа. Для цього, в блендері просто мелемо печиво, поламане на шматочки, столову ложку цукрової пудри і вершкове масло.
Повинна вийти однорідна розсипчаста структура.
Викладаємо масу з печива в форму і утрамбовуємо на дно в рівний корж. Стежимо щоб печиво щільно прилягало до стінок форми. Інакше, сирна начинка може протекти під основу.
Відправляємо форму в духовку, нагріту до 220°С, на 10 хвилин. Для отримання ефекту хрусткої скоринки, духовка має бути включена на режим верхнього нагріву або гриль. Слідкуйте, щоб корж не підгорів, періодично заглядаючи в духовку.
Приступаємо до другого – сирного – шару. Вершковий сирний сир змішаємо вінчиком з цукровою пудрою. Пам’ятайте, що для чізкейку можна використовувати не найдорожчі його сорти.
По одному вводимо жовтки, збиваючи на маленькій швидкості. Вони додадуть суміші жовтуватий відтінок, властивий класичному Чізкейку.
В окремій ємності збиваємо вершки до загустіння.
Додаємо їх в основне тісто і вимішуємо блендером. Консистенція повинна вийти, досить, рідка. В кінці можна додати ванільний цукор. Виливаємо крем на основу.
Головним нюансом випікання буде використання водяної бані. Ставимо форму з чізкейком в більшу за обсягом ємність, заповнену на 1,5-2 см водою. Щоб вода не зіпсувала десерт, обгорнемо форму в фольгу. Якщо форма герметична, робити цього не потрібно. Водяна баня допоможе температурі рівномірно розподілитися по поверхні десерту. Завдяки цьому він не лопне і не дасть тріщин.
Ставимо чізкейк Нью-Йорк в духовку, нагріту до 160°С на 40 хвилин.
Щоб торт не осів і не лопнув, виймати з духовки його потрібно через 30 хвилин після вимкнення духовки. Не забудьте на цей час відкрити її дверцята.
Не нарізайте готовий десерт з печива і сиру в гарячому або теплому стані. Пам’ятайте, що перед подачею сирний чізкейк повинен добре охолонути.
Прикрасити його можна тертим шоколадом, будь-якими ягодами і м’ятою. М’ята додасть десерту неповторну свіжість.
Відео-рецепт дасть можливість спекти, теж, дуже смачний Чізкейк Нью-Йорк, але автор, як завжди буває в кулінарії, розкриває свої цікаві моменти та хитрощі.