Традиційний чізкейк прийнято готувати з м’яких вершкових сирів типу Маскарпоне або Філадельфія та з бісквітними паличками Савоярді. Але, на жаль, необхідні за класичним рецептом продукти не скрізь можна дістати. Теж стосується і кондитерських вершків – в нашому невеликому містечку їх потрібно замовляти. Тому, я переробила класичний рецепт “під себе”: вершки замінила вершковим маслом і бананами, савоярді – солодким печиво, а замість дефіцитного вершкового сиру використовую звичайний домашній сир. Таким чином з простих і доступних інгредієнтів виходить повітряний і ароматний домашній чізкейк. Про те, як зробити в домашніх умовах банановий чізкейк з сиром і печивом, я із задоволенням розповідаю в своєму рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Банани, Ванілін, Вершкове масло, Печиво, Сир, Цукор, Яйце
Складові:
- 600 грам домашнього сиру;
- 3 яйця;
- 10 ст.л. цукру;
- 2 банани;
- 4 гр ваніліну;
- 200 гр вершкового масла;
- 400 гр печива.
Як приготувати банановий чізкейк з сиром і печивом
Перш за все, потрібно перемолоти печиво блендером в борошно грубого помолу.
2/3 вершкового масла розділити на дві рівні частини. Першу частину масла розм’якшити і перемішати з борошном з печива.
Другу частину розтопити і також влити в тісто з печива. Добре все перемішати.
Відокремити жовтки від білків і поставити білки в холодильник.
Деко застелити пекарським папером або фольгою і злегка змастити соняшниковою олією. На дно і по краях дека викласти кошик з крихти печива товщиною, приблизно, 1 см. Зазначене в рецепті печиво розраховано на кругле деко діаметром 23-24 см.
Форму з печивом поставити в холодильник.
Сир перетерти крізь сито, додати до нього яєчні жовтки, 7 ст.л. цукру, ванілін і збити блендером.
Потім, ввести банани і розм’якшене вершкове масло, що залишилось. Включити нагріватися духовку до 1800С.
Взяти охолоджені білки, збити їх до утворення густої піни, додати 3 ст.л. цукру і збивати, поки білки не будуть “стояти”.
Акуратно ввести білкову масу в сирну.
Викласти отримане сирне тісто в форму з кошиком із печива, розрівняти силіконової лопаткою або ложкою.
Поставити в духовку на 40 хвилин. По закінченню часу, духовку вимкнути і відкрити. Залишити сирний торт там до повного охолодження.
Вже холодний банановий Чізкейк поставити в холодильник на 1 годину. Коли він застигне, можна нарізати і подавати до столу.
При бажанні або для святкової подачі можна залити холодний сирний чізкейк з бананами шоколадною глазур’ю або кремом на основі желатину. Тоді, в холодильнику він повинен провести ще не менше 3-х годин.
Замість савоярді можна використовувати солодке галетное або цукрове печиво (найкраще зі смаком пряженого молока). Банани слід брати середньої стиглості – не зелені, але тверді. Тоді вони не тільки наситять торт тонким ароматом, але і частково замінять вершки.
Якщо ж ви не любите використовувати готове печиво, то приготувати банановий Чизкейк з випічкою вам допоможе відео-рецепт від ютуб-блогера Наташи Пархоменко.