Сир – не тільки ідеальна основа для запіканок, сирників і мусів. Його можна успішно застосовувати щоб зробити ніжний і смачний сирно-вершковий крем для торта. Причому, ніхто і ніколи не здогадається, що в такому запашному і ніжному кремі ховається не дуже улюблений багатьма дітьми сир. Такий сирний крем з вершками відмінно підходить для перемащування бісквітних коржів. Він не сильно вологий, так що я рекомендую додатково просочувати коржі сиропом, кавою чи іншим просочення. Також, їм можна наповнити пісочний кошики, заварні тістечка або просто подати його у вигляді найніжнішого сирного десерту в гарних креманках. Одним словом, простір для фантазії при його використанні просто безмежний. Зробити смачний сирний крем з вершками, білим шоколадом та ароматом лимона зможете в домашніх умовах і ви, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Вершки, Сир, Цедра лимонна, Цукрова пудра, Шоколад білий
Складові:
- жирний м’який сир – 200 гр;
- вершки 33% і вище – 400 гр;
- білий шоколад – 100 гр;
- лимонна цедра – 2 ч.л.;
- цукрова пудра – 50 гр.
Як зробити вершково-сирний крем для торта
Насамперед, розтопіть білий шоколад з 50 гр вершків будь-яким зручним для вас способом. Вершки для цього відбираємо з загальної кількості. Я завжди розтоплюю шоколад в маленькому кухлик прямо на плиті, виставивши мінімальний нагрів. Просто не люблю возитися з водяною банею. ? Не забудьте помішувати шоколад, щоб він рівномірно прогрівався і швидше танув.
Тепер, в глибоку миску поміщаємо сир, розтоплений шоколад, 100 гр вершків (із загальної кількості) і лимонну цедру. Я завжди використовую свіженатерту цедру. При цьому, лимон потрібно ретельно помити з милом під гарячою водою. Натираємо тільки жовту частину лимона. Біла дасть не потрібну нам гіркоту.
Всі інгредієнти збиваємо занурювальним блендером. Ми повинні отримати, практично, повністю гладку і однорідну масу.
Решту охолоджених вершки збиваємо з цукровою пудрою до стійких піків. Будьте уважні і не перебийте їх в масло. Якщо вершки вперто не бажають збиватися, додайте до них кілька крапель лимонного соку – благо цілий лимон у нас є під рукою. ?
Залишилося з’єднати сирну масу зі збитими вершками. Можна ввести вершки в два етапи, акуратно перемішуючи крем лопаткою. Другий спосіб – ввести відразу всі вершки і перемішати все міксером на самій низькій швидкості, щоб крем не розслоївся.
Спробуйте готовий крем на смак. Якщо ви ласун то, можливо, знадобиться додати ще трохи цукрової пудри.
Коротше кажучи, в цьому питанні орієнтуйтеся на свої смакові переваги і солодких вам шедеврів!
Цей відео-рецепт сирного крему на вершках не тільки продемонструє його приготування, але і розкаже та покаже способи його використання.