Сирний крем з вершками для торта - з шоколадом та ароматом лимона

Сирний крем з вершками для торта – з шоколадом та ароматом лимона

Сир – не тільки ідеальна основа для запіканок, сирників і мусів. Його можна успішно застосовувати щоб зробити ніжний і смачний сирно-вершковий крем для торта. Причому, ніхто і ніколи не здогадається, що в такому запашному і ніжному кремі ховається не дуже улюблений багатьма дітьми сир. Такий сирний крем з вершками відмінно підходить для перемащування бісквітних коржів. Він не сильно вологий, так що я рекомендую додатково просочувати коржі сиропом, кавою чи іншим просочення. Також, їм можна наповнити пісочний кошики, заварні тістечка або просто подати його у вигляді найніжнішого сирного десерту в гарних креманках. Одним словом, простір для фантазії при його використанні просто безмежний. Зробити смачний сирний крем з вершками, білим шоколадом та ароматом лимона зможете в домашніх умовах і ви, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • жирний м’який сир – 200 гр;
  • вершки 33% і вище – 400 гр;
  • білий шоколад – 100 гр;
  • лимонна цедра – 2 ч.л.;
  • цукрова пудра – 50 гр.

Як зробити вершково-сирний крем для торта

Насамперед, розтопіть білий шоколад з 50 гр вершків будь-яким зручним для вас способом. Вершки для цього відбираємо з загальної кількості. Я завжди розтоплюю шоколад в маленькому кухлик прямо на плиті, виставивши мінімальний нагрів. Просто не люблю возитися з водяною банею. ? Не забудьте помішувати шоколад, щоб він рівномірно прогрівався і швидше танув.

Тепер, в глибоку миску поміщаємо сир, розтоплений шоколад, 100 гр вершків (із загальної кількості) і лимонну цедру. Я завжди використовую свіженатерту цедру. При цьому, лимон потрібно ретельно помити з милом під гарячою водою. Натираємо тільки жовту частину лимона. Біла дасть не потрібну нам гіркоту.

Сирно-вершковий крем для торта

Всі інгредієнти збиваємо занурювальним блендером. Ми повинні отримати, практично, повністю гладку і однорідну масу.

Решту охолоджених вершки збиваємо з цукровою пудрою до стійких піків. Будьте уважні і не перебийте їх в масло. Якщо вершки вперто не бажають збиватися, додайте до них кілька крапель лимонного соку – благо цілий лимон у нас є під рукою. ?

Сирно-вершковий крем для торта

Залишилося з’єднати сирну масу зі збитими вершками. Можна ввести вершки в два етапи, акуратно перемішуючи крем лопаткою. Другий спосіб – ввести відразу всі вершки і перемішати все міксером на самій низькій швидкості, щоб крем не розслоївся.

Сирно-вершковий крем для торта

Спробуйте готовий крем на смак. Якщо ви ласун то, можливо, знадобиться додати ще трохи цукрової пудри.

Сирно-вершковий крем для торта

Коротше кажучи, в цьому питанні орієнтуйтеся на свої смакові переваги і солодких вам шедеврів!

Цей відео-рецепт сирного крему на вершках не тільки продемонструє його приготування, але і розкаже та покаже способи його використання.