Прекрасний італійський десерт, який я готую з яйцями, маскарпоне, вершками та з печивом Савоярді, дозволяє насолодитися чудовим смаком кавового тірамісу навіть тим, хто боїться вживати страви з використанням сирих яєць. Важлива особливість рецепта в тому, що зробити його можна без випічки. Готуйте кавове Тірамісу в домашніх умовах і насолоджуйтеся цим чудовим класичним італійським десертом. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно приготувати ніжний та надзвичайно смачний торт Тірамісу своїми руками.
Інгредієнти: Вершки, Вода, Желатин, Кава, Какао, Печиво савоярді, Сир маскарпоне, Цукор, Шоколад білий, Яйце
Нам знадобиться:
- 175 грам дрібного білого цукру;
- 1 пачка (або 350 грам) бісквітного печива Савоярді;
- 4 великих курячих яйця;
- 1 банка сиру маскарпоне (або 350 грам);
- 500 мл вершків 32% -35%;
- 15 грам листового або порошкового желатину + 60 мл води;
- 1 – 1,5 ст. ложки какао-порошку;
- 2,5 ч. ложки розчинної кави + 80 мл води;
- 1 ст. ложка меленої кави;
- 120 грам білого шоколаду.
Карамель для меренги:
- 100 мл питної води;
- 200 грам білого цукрового піску.
Зміст
Як приготувати кавове Тірамісу в домашніх умовах
Крем меренга з маскарпоне
Починаємо готувати з меренги. У кухлик насипаємо цукор, а тільки потім вливаємо воду в самий центр. Чекаємо, поки цукор весь покриється водою. Тепер, ставимо його на вогонь, трохи більше середнього. Карамель треба варити на малому вогні. Вона повинна кипіти і температура буде підвищуватися. Готовність карамелі можна перевірити кулінарним термометром. Моя карамель готова при 119-122 градусах.
У високу діжу міксера поміщаємо яєчні білки. Коли температура карамелі досягне 80°С, починаємо збивати білки на високій швидкості міксера. Гарячу карамель починаємо вводити в пишні білки. Але слідкуйте за тим, щоби цівка не потрапляла на вінчик. Коли вся карамель буде додана, продовжуємо збивання ще, приблизно, 3-4 хвилини, але вже на більш високій швидкості і меренга готова.
Тепер готуємо основний вершковий крем з маскарпоне. Желатин замочуємо і відставляємо в сторону. Жовтки поміщаємо в каструльку разом з цукром і заварюємо до кремової консистенції на водяній бані. Розпускаємо в цій масі желатин.
Тепер працювати доведеться дуже швидко. Збиваємо вершки і змішуємо їх з маскарпоне (кімнатної температури). Потім, вводимо охолоджену меренгу, перемішуємо вінчиком і додаємо желатинову масу з жовтками, тертий білий шоколад і змішуємо все.
Як правильно зібрати торт
На робочу поверхню встановлюємо кондитерський каркас. Усередині його викладаємо ацетатною стрічкою.
У миску всипаємо розчинну каву, заливаємо її гарячою водою і розчиняємо. Занурюємо по одне печиво до кави і викладаємо на саме дно підготовленої форми.
Половину порції крему викладаємо на печиво і розподіляємо рівномірно. Посипаємо розчинною кавою.
Потім, викладаємо другий шар зі змочених в каві савоярді, наносимо другу половину крему. Злегка стукаємо формою об стіл, це дозволить крему розподілитися рівномірно і заповнити пустоти. Ставимо в холод на пару годин.
Як прикрасити Тірамісу
Тепер, коли десерт застиг, можемо оформити його. Спочатку посипаємо верхній шар какао крізь дрібний друшляк.
Потім, можна оформити малюнками у вигляді сердечок з цукрової пудри і розчинної кави. Щоб нанести їх рівно та правильно, можете скористатись трафаретами.
Саме час зняти форму, прибрати стрічку, розрізати кавове Тірамісу з білим шоколадом на шматочки і приступити до дегустації.
Використайте мій покроково оформлений фото-рецепт і почастуєте своїх рідних неймовірно простим в приготуванні і дуже смачним італійським десертом.
Дуже зручно, що робити ці дивовижно ніжні ласощі можна не тільки без сирих яєць, а навіть без випічки. ?