Ця стаття розвіє всі уявлення про те, що пиріжки зі щавлем можна пекти лише в літню пору. Це зовсім не так. По-перше, щавель можна виростити на підвіконні. А по-друге, він завжди продається у свіжому вигляді в магазині. Головне, щоб начинка була смачною, а коли й де зірваний щавель зовсім не має значення. Покроковий детальний рецепт із фото стане хорошим помічником під час приготування.
Інгредієнти: Борошно, Здобне дріжджове тісто, Цукор, Щавель
Тісто для пиріжків повинно бути дріжджовим. Магазинне тісто теж можна використати, але декому не подобається, коли його роблять несолоним і несолодким. Коли тісто “виросте”, його треба місити до того моменту, поки воно не перестане липнути до рук але, при цьому, тісто має залишитися м’яким.
Його слід розгорнути в недуже довгу “ковбаску” й нарізати шматками, а потім, із кожного з них сформувати коржик.
Після цього, кружечки повинні постояти півгодини під полотняним рушником, трохи вирости та стати пишнішими.
За цей час варто зайнятися приготуванням начинки зі щавлю. Для цього, його потрібно нарізати, посипати цукровим піком (за смаком) і добряче перетерти руками. Варто не забувати про те, що польовий щавель значно кисліший, ніж той, що вирощений на грядці.
Після цього, на кожен коржик необхідно викласти по одній столовій ложці солодкої щавельної начинки.
Потім, защипнути їх, як вареники (як на фото).
Після, приплюснути “защепнуту” сторону, до пиріжка й помістити на деко “швом” донизу.
На кожному пиріжку слід зробити проколи виделкою або зробити одну невеличку дірочку в верхній частині пиріжка (щоб виходила волога). Пектися смачна випічка зі щавлем повинна в розігрітій до 180 °C духовці на середній поличці. Готовність тіста слід перевірити з допомогою зубочистки.
Діставши пампушки з щавлем із духовки, їх потрібно помістити на рушник і зверху накрити ще одним. У такому вигляді вони мають остигнути. Смакувати ними найкраще з чаєм.