Млинці, традиційне слов’янське блюдо, без якого багато людей не уявляють собі застілля. Більшість віддає перевагу класичним, але тим хто спробував, подобаються і млинці з кабачків. Вони дуже ніжні і менш калорійні, ніж звичайні. Калорійність однієї порції таких млинців з кабачків всього 210 кал. Їх, звичайно, готують влітку, коли кабачки тільки дозрівають. При бажанні, взимку, можна замість кабачків використовувати гарбуз. Хоча, це вже буде зовсім інша страва. ? А наш рецепт з фото розповість як приготувати смачні млинці з кабачків на кефірі.
Інгредієнти: Борошно, Кабачок, Кефір, Сіль, Сода, Соняшникова олія, Цукор, Яйце
Набір продуктів для приготування млинцевого тіста.
– кефір – 2 склянки;
– яйця курячі – 3 шт .;
– борошно, сорт перший або вищий – 2 столових ложки;
– кабачок – 1шт .;
– сода;
– сіль;
– цукор;
– соняшникова олія – 2 ст. ложки;
– соняшникова олія очищене, для смаження – 2 склянки.
Як зробити млинці з кабачків на кефірі
1. У миску розбиваємо яйця. Потім, додамо сіль, цукор і добре збиваємс все віночком.
2. У кефір додати 0,5 чайної ложки соди і перемішати, потрібно щоб сода прореагувала в кефірі. Що відбувається реакція побачите по легкій піні, що утворилася.
3. Натираємо на дрібній тертці очищений від шкірки кабачок.
4. Змішуємо яйця, кефір і кабачок до однорідного стану.
5. Додаємо в отриману суміш потроху борошно і розмішуємо все ложкою.
6. Виливаємо в тісто 2 столових ложки олії і змішуємо.
7. Тісто ставимо на 15 хвилин постояти, щоб компоненти прореагували з содою.
Як спекти млинці
На товсту сковорідку ллємо тоненький шар соняшникової олії, краще рафінованої, щоб не диміло. Прогріваємо сковороду і наливаємо шар тіста.
Млинці смажимо до рум’яного кольору з двох сторін. Перевертають дерев’яною лопаткою.
Викладаємо готові млинці з кабачків на блюдо і злегка змащуємо вершковим маслом.
Смачні дієтичні кабачкові млинчики подають зі свіжою сметаною, часниковим або томатним соусом. Начинку в такі налисники не прийнято загортати, але якщо дуже хочеться, то вибирайте серед несолодких. Млинці з кабачків настільки смачні самі по собі, що просто тануть у роті.