Щоб приготувати ці незвичайні шоколадні оладки з шоколадом всередині необхідно замісити саме просте та звичайне тісто на кефірі. Щоб надати оладкам насичений шоколадний смак, в тісто додається одразу два компоненти – плитка шоколаду та какао-порошок.
Додатково можна прикрасити оладки цукровою пудрою та декорувати кружальцями банану. Банановий смак якнайкраще поєднується з шоколадним смаком десерту. Пропоную докладний та покроково оформлений рецепт з фото, який допоможе вам у приготуванні цих ніжних шоколадних оладок під цукровою пудрою. Вони напевно прийдуться до смаку самим вибагливим ласунам-шоколадникам.
Інгредієнти: Банани, Борошно, Ванілін, Какао, Кефір, Розпушувач, Рослинна олія, Цукор, Цукрова пудра, Шоколад, Яйце
Компоненти для тіста:
- 450 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 1 пакет розпушувача;
- 300 гр борошна;
- 1 ст.л. цукру;
- 2 ст.л. какао-порошка;
- плитка шоколаду;
- 1 пакетик ваніліну;
- 150 мл рослинної олії;
- 2 банана;
- 50 гр цукрової пудри.
Зміст
Як приготувати шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині
В одній ємності змішуємо сипучі компоненти для тіста: борошно, цукор, розпушувач та какао.
В другій ємності поєднуємо кефір та яйце і ретельно розмішуємо вінчиком чи виделкою.
Після цього, рідку масу виливаємо в першу ємність та перемішуємо компоненти тіста в однорідну масу.
Шоколадну плитку подрібнюємо за допомогою ножа і акуратно підмішуємо отриману шоколадну крихту в підготовлене тісто.
Залишаємо тісто настоятися приблизно на 15 хвилин, що необхідно для кращої дії розпушувача.
Розігріваємо на сковороді рослинну олію та випікаємо пишні оладки на кефірі на невеликому вогні. Достатньо смажити приблизно по 5 хвилин кожну сторону.
Готові пухкі шоколадні коржики викладаємо на паперовий рушник чи серветки, щоб вони увібрали до себе зайвий жир.
Залишаємо оладки трохи охолонути, а в цей час підготуємо декор. Очищуємо банани та нарізаємо тонкими кружальцями.
Перекладаємо готові шоколадні оладки на блюдо, посипаємо їх цукровою пудрою та на кожну викладаємо по декілька шматочків банана.
По наступному фото Ви можете самі оцінити апетитний вигляд готового до вживання десерту.
Шоколадні оладки – відео-рецепти
Пропонуємо до перегляду ще декілька відео, де різні автори діляться своїм досвідом у приготуванні сьогоднішньої страви дня. 🙂 Рецепти різні, але страва одна!
Ці пишні оладки з начинкою. Завжди виходять дуже ніжні, пористі, нежирні і ароматні, не опадають навіть після того, як ви знімете їх зі сковороди.
Спробуйте зробити і ніжні бісквітні оладки панкейкі з шоколадом усередині від ютуб-канала “Друга кухня”.
А це шоколадні оладки по-японськи. Супер ніжні, м’які і пишні, схожі на маленькі шоколадні бісквіти. В Японії такі панкейкі називають дораяки. Їх роблять з різними начинками, поєднуючи два панкейк разом. Всі подробиці приготування демонструє відео-рецепт від каналу “LudaEasyCook Позитивна Кухня”.
І на завершення дуже простий відео-рецепт – шоколадні оладки на кефірі готувати дуже просто і найголовніше швидко, вони ніжні з насиченим шоколадним смаком. Автор – ютуб-канал “Обжора – сподобається твоїй пузямбе”.
Смакуйте із задоволенням!