Пишні шоколадні оладки з какао і шоколадом всередині

Щоб приготувати ці незвичайні шоколадні оладки з шоколадом всередині необхідно замісити саме просте та звичайне тісто на кефірі. Щоб надати оладкам насичений шоколадний смак, в тісто додається одразу два компоненти – плитка шоколаду та какао-порошок.
Додатково можна прикрасити оладки цукровою пудрою та декорувати кружальцями банану. Банановий смак якнайкраще поєднується з шоколадним смаком десерту. Пропоную докладний та покроково оформлений рецепт з фото, який допоможе вам у приготуванні цих ніжних шоколадних оладок під цукровою пудрою. Вони напевно прийдуться до смаку самим вибагливим ласунам-шоколадникам.

Компоненти для тіста:

Пишні шоколадні оладки на кефірі

  • 450 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 1 пакет розпушувача;
  • 300 гр борошна;
  • 1 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. какао-порошка;
  • плитка шоколаду;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 2 банана;
  • 50 гр цукрової пудри.

Як приготувати шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

В одній ємності змішуємо сипучі компоненти для тіста: борошно, цукор, розпушувач та какао.

Пишні шоколадні оладки на кефірі

В другій ємності поєднуємо кефір та яйце і ретельно розмішуємо вінчиком чи виделкою.

Пишні шоколадні оладки на кефірі

Після цього, рідку масу виливаємо в першу ємність та перемішуємо компоненти тіста в однорідну масу.

Пишні шоколадні оладки на кефірі

Шоколадну плитку подрібнюємо за допомогою ножа і акуратно підмішуємо отриману шоколадну крихту в підготовлене тісто.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

Залишаємо тісто настоятися приблизно на 15 хвилин, що необхідно для кращої дії розпушувача.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

Розігріваємо на сковороді рослинну олію та випікаємо пишні оладки на кефірі на невеликому вогні. Достатньо смажити приблизно по 5 хвилин кожну сторону.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

Готові пухкі шоколадні коржики викладаємо на паперовий рушник чи серветки, щоб вони увібрали до себе зайвий жир.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

Залишаємо оладки трохи охолонути, а в цей час підготуємо декор. Очищуємо банани та нарізаємо тонкими кружальцями.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

Перекладаємо готові шоколадні оладки на блюдо, посипаємо їх цукровою пудрою та на кожну викладаємо по декілька шматочків банана.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

По наступному фото Ви можете самі оцінити апетитний вигляд готового до вживання десерту.

Шоколадні оладки з какао і шоколадом усередині

Шоколадні оладки – відео-рецепти

Пропонуємо до перегляду ще декілька відео, де різні автори діляться своїм досвідом у приготуванні сьогоднішньої страви дня. 🙂 Рецепти різні, але страва одна!

Ці пишні оладки з начинкою. Завжди виходять дуже ніжні, пористі, нежирні і ароматні, не опадають навіть після того, як ви знімете їх зі сковороди.

Спробуйте зробити і ніжні бісквітні оладки панкейкі з шоколадом усередині від ютуб-канала “Друга кухня”.

А це шоколадні оладки по-японськи. Супер ніжні, м’які і пишні, схожі на маленькі шоколадні бісквіти. В Японії такі панкейкі називають дораяки. Їх роблять з різними начинками, поєднуючи два панкейк разом. Всі подробиці приготування демонструє відео-рецепт від каналу “LudaEasyCook Позитивна Кухня”.

І на завершення дуже простий відео-рецепт – шоколадні оладки на кефірі готувати дуже просто і найголовніше швидко, вони ніжні з насиченим шоколадним смаком. Автор – ютуб-канал “Обжора – сподобається твоїй пузямбе”.

Смакуйте із задоволенням!