Види млинців: які бувають млинці та які з них кращі

Ви коли-небудь замислювалися над питанням: «Які бувають млинці?». Всім відомо, що млинці – це круглої форми борошняна випічка, що смажиться на сковороді. Але видів млинців існує незліченна кількість. Не лише в окремих національних кухнях є свої власні нюанси приготування цієї страви, а й у кожної окремої господині мається власний особливий секрет приготування та власні родинні рецепти млинців. Отже поговоримо про види млинців, з’ясуємо які бувають млинці та потім визначитесь які ж з них для вас кращі та більш смачні.

Отже, загалом, принципи випікання у всьому світі схожі, відрізняється, наприклад, спосіб заведення тіста. По цьому принципу вирізняють прості тонкі класичні чи то традиційні, заварні, дріжджові млинці та млинці з припіком.

Які бувають млинці, їх види і які млинці краще

Існує класифікація млинців за типом борошна. Тут можна поділити випічку на традиційно пшеничну, а також на житню, гречану, пшоняну та змішану, що виготовляється із борошна декількох видів. Крім того, є картопляні, кукурудзяні та рисова бліни.

Можна поділити млинці, також, і за типом використаної для замішування тіста рідини. По цьому принципу виділяють млинці: на воді чи мінералці, на молоці чи сироватці, на кефірі чи ряжанці і, навіть, пивні.

Які бувають млинці, їх види і які млинці краще

Традиційні млинці замішують з яєць, борошна та рідини. В залежності від поєднаних складових вони виходять або пружні та еластичні, або ніжні, мов, оксамитові, а ще тонкі з дірочками та красиві ажурні.

Головна особливість приготування дріжджових млинців криється в підготовці опари, яка попередньо підходить у 2-3 рази, і тільки після цього тісто готове до випікання. Дріжджові млинці виходять дуже ніжні та пишні, а завдяки своїй пористій текстурі ще й добре вбирають масло та різноманітні соуси.

дріжджові млинці

Особливістю заварних млинців можна назвати додавання в готове тісто окропу (інколи із содою).

Млинці з припіком відрізняються введенням начинки безпосередньо в процесі випікання. Традиційно в якості начинки виступає фарш, зелень, овочі чи подрібнені яйця. На сковороду викладають обраний припік та заливають тістом. Можна зробити млинці з припіком ще одним способом: підсмажити млинець з одного боку, викласти начинку, додати ще тонкий шар тіста та обережно перевернути.

Млинці з колесо до воза

Зауважу, що оладки – це теж один із різновидів млинців. Вони, зазвичай, більш пишні та мають менший розмір.

Розрізняють також млинці за способом вживання. Самий популярний – намазувати готові блінчики добавками на власний смак. Зазвичай їх здобрюють сметаною, медом, джемом та різноманітними соусами.

Які бувають млинці, їх види і які млинці краще

Також можна вживати фаршировані млинці. Задля чого, на готовий млинець викладається порція начинки, після цього, краї загортаються конвертиком. Начинку можна використовувати різну на власний розсуд. Серед солодких варіантів популярні: сир з додаванням цукру, родзинок та ванілі, ягідні та фруктові. Варіантів несолодкої начинки значно більше: лівер, м’ясний фарш, печінка, рис з яйцем, ікра чи оселедець та багато інших.

Млинцеві мішечки з начинкою

Можна також вживати налисники у вигляді пирога. Технологія приготування млинцевого пирога криється в наступному: коржі тіста, в якості яких використовуються готові млинці, перемащують бажаною начинкою по типу м’ясний чи рибний фарш. Сформований пиріг запікається в духовій шафі, після чого, подається гарячим до столу.

Млинцевий пиріг

Якщо ж замінити начинку на заварний крем, збиті вершки або варене згущене молоко, то отримаємо справжній млинцевий торт. До начинки можна також додати шматочки фруктів, горіхи, ягоди або цукати. Слід зауважити, що млинцевий торт може бути не лише солодким. Широко відомий серед господинь закусочний варіант млинцевого торту під назвою печінковий торт. Отже можна зробити висновок, що перемащені начинкою млинці без додаткової теплової обробки можна назвати тортом.

Млинцевий торт

Кращі відео-рецепти – різні види млинців

Ютуб-канал “Кухня навиворіт” пропонує  5 рецептів + 5 способів подачі млинців. Види млинців, що пропонує автор: без борошна, цибульні, сирні, оксамитові і мереживні.

Наступний відео-рецепт презентує З види млинців від Гордона Рамзі:

  1. повітряні млинці з лохиною, рикоттой і йогуртом;
  2. млинці з крабом і маскарпоне;
  3. кокосові оладки з скибочками манго і лаймовим сиропом.

І останній комплексний чи то оглядовий відео-рецепт, що ми тут хочемо запропонувати, це три види млинців від Tefal:

  1. дріжджові млинці;
  2. французські крепи;
  3. американські панкейки.

Ось начебто і всі найрозповсюдженіші варіанти приготування млинців та страв із них про які ми хотіли розказати. Вам залишається просто освоїти приготування різних видів млинців та вибрати варіант та рецепт собі до вподоби.