Мені подобаються картопляні оладки незважаючи на те, що страва з коренеплоду є досить калорійною. Пропоную вам одну з варіацій смаження оладок з картоплі, в якій використовуються шкварки з свинячого сала. Такі незвичайні оладки подобаються мені і простотою готування, і економічністю – адже продуктів для приготування ситної і смачної страви потрібно мінімум. Покроково оформлений рецепт з фото до ваших послуг. ?
Інгредієнти: Борошно, Зелень, Картопля, Сало, Сіль, Яйце
Інгредієнти:
- бульби – від 2 шт. (Залежить від розміру картопельки);
- яйце;
- борошно – 2 ст. ложки;
- свіже сало – 100 гр;
- сіль і спеції.
Як приготувати картопляні оладки зі шкварками
Починаю втілення цього картопляного шедевру на сковороді з приготування шкварок. Нарізаю сало на дрібні шматочки. Паралельно розігріваю сковорідку. Перекладаю сало на сковороду, витоплювати шматочки до утворення шкварок.
Поки готуються шкварки, очищаю картопельку. Бульби подрібнюю, використовуючи терку.
У картопляну масу розбиваю одне яйце.
Зі спецій беру сіль і сушену зелень. В даному рецепті використовувала петрушку, але можна і іншу зелень.
Щоб картопляні оладки не розвалилися при смаженні, підсипаю до інгредієнтів звичайне борошно.
Введені інгредієнти перемішую ложкою.
В отриману картопляну основу для оладок додаю шкварки.
Ще раз перемішую і тісто для оладок готове.
Картопляне тісто викладаю на сковороду ложкою. На розтопленому від сала жирі смажу оладки до легкої рум’яної скоринки.
Апетитні і ситні картопляні оладки зі шкварками готові, приємної вам трапези!
Подачу на стіл можна урізноманітнити сметаною, майонезом, кетчупом або іншим вашим улюбленим соусом.