Сочевичні оладки з рисом і сиром

Милі кулінарки, пропоную Вам приготувати для своїх домочадців сочевичниі оладки з сиром і рисом. Я думаю, що про корисність сиру, сочевиці і рису і так всі знають. Хочу сказати тільки, що всі інгредієнти страви за  смаком відмінно поєднуються один з одним. Отже, пропоную освоїти мій простий рецепт з покроково зробленими фото і приступити до готування.

Інгредієнти:

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

  • сочевиця – 200 гр;
  • рис – 200 гр;
  • сир – 300 гр;
  • морква – 150 гр;
  • цибуля – 80 гр;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • карі – 1 ч. л.
  • рослинна олія – 200 гр;
  • борошно – 3 ст. л .;
  • яйце – 1 шт.;
  • вода – 700 мл.

Як приготувати сочевичні оладки з рисом і сиром

Для приготування оладок можна використовувати будь-який сорт сочевиці. Я взяла саму звичайну сіру сочевицю. Оладки з помаранчевої сочевиці відрізняються тільки більш насиченим помаранчевим кольором, на смак страви сорт сочевиці не впливає.

Рис можете використовувати не пропарений довгий або круглий. Можна навіть класти в оладки рисову січку.

Отже, для початку нам потрібно в глибокій мисці замочити сочевицю разом з рисом на півгодини.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

Оскільки час варіння у сочевиці і рису однаковий, готувати ми їх теж будемо разом.

Я відварила рис і сочевицю в мультиварці-скороварці протягом 15 хвилин.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

У звичайній каструлі приготувати ці два інгредієнти для оладок можна за півгодини.

Залишаємо рис і сочевицю остивати, а ми, тим часом,  почистимо від шкірки моркву і цибулю. Моркву натремо на крупній тертці, а цибулю наріжемо дрібно-дрібно.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

У велику миску висипаємо рис з сочевицею, сир, моркву з цибулею, сіль, каррі, яйце і борошно.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

Ретельно руками перемішуємо всі інгредієнти.

Тісто для оладок на перший погляд вийшло однорідне, але якщо придивитися, можна побачити шматочки кожного продукту.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

Щоб продукти не втратили свою «індивідуальність» і не перетворилися в «кашу» користуватися блендером при замішуванні тіста я не рекомендую.

Далі ми будемо смажити оладки на розпеченій сковорідці з олією.

Так як тісто досить густе, набирати його краще змоченою в холодній воді столовою ложкою. Столову ложку тіста викладаємо на сковороду і за допомогою ложки розрівнюємо його.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

З кожного боку обсмажуємо оладки до рум’яної скоринки.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

Залишки жиру видаляємо за допомогою паперових рушників.

Оладки з сочевиці з сиром і рисом

Оладки з сочевиці сиру і рису вийшли апетитні з симпатичною рум’яною скоринкою, а на всю кухню рознісся чудовий аромат. Повірте, що і на смак наші сочевичні оладки – ну просто приголомшливі.

Сочевичним оладки з рисом і сиром

Оладки дуже поживні і своїм домочадцям найчастіше я подаю їх в якості повноцінного ситного сніданку. Доповнять їх свіжа сметана і томатний соус.

Сочевичним оладки з рисом і сиром

А ось так виглядають наші оладки в розрізі: не пересушені, соковиті і ніжні.

Сочевичним оладки з рисом і сиром

Приємного всім апетиту!