Милі кулінарки, пропоную Вам приготувати для своїх домочадців сочевичниі оладки з сиром і рисом. Я думаю, що про корисність сиру, сочевиці і рису і так всі знають. Хочу сказати тільки, що всі інгредієнти страви за смаком відмінно поєднуються один з одним. Отже, пропоную освоїти мій простий рецепт з покроково зробленими фото і приступити до готування.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Карі, Морква, Рис, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сочевиця, Цибуля, Яйце
Інгредієнти:
- сочевиця – 200 гр;
- рис – 200 гр;
- сир – 300 гр;
- морква – 150 гр;
- цибуля – 80 гр;
- сіль – 1 ч. л .;
- карі – 1 ч. л.
- рослинна олія – 200 гр;
- борошно – 3 ст. л .;
- яйце – 1 шт.;
- вода – 700 мл.
Як приготувати сочевичні оладки з рисом і сиром
Для приготування оладок можна використовувати будь-який сорт сочевиці. Я взяла саму звичайну сіру сочевицю. Оладки з помаранчевої сочевиці відрізняються тільки більш насиченим помаранчевим кольором, на смак страви сорт сочевиці не впливає.
Рис можете використовувати не пропарений довгий або круглий. Можна навіть класти в оладки рисову січку.
Отже, для початку нам потрібно в глибокій мисці замочити сочевицю разом з рисом на півгодини.
Оскільки час варіння у сочевиці і рису однаковий, готувати ми їх теж будемо разом.
Я відварила рис і сочевицю в мультиварці-скороварці протягом 15 хвилин.
У звичайній каструлі приготувати ці два інгредієнти для оладок можна за півгодини.
Залишаємо рис і сочевицю остивати, а ми, тим часом, почистимо від шкірки моркву і цибулю. Моркву натремо на крупній тертці, а цибулю наріжемо дрібно-дрібно.
У велику миску висипаємо рис з сочевицею, сир, моркву з цибулею, сіль, каррі, яйце і борошно.
Ретельно руками перемішуємо всі інгредієнти.
Тісто для оладок на перший погляд вийшло однорідне, але якщо придивитися, можна побачити шматочки кожного продукту.
Щоб продукти не втратили свою «індивідуальність» і не перетворилися в «кашу» користуватися блендером при замішуванні тіста я не рекомендую.
Далі ми будемо смажити оладки на розпеченій сковорідці з олією.
Так як тісто досить густе, набирати його краще змоченою в холодній воді столовою ложкою. Столову ложку тіста викладаємо на сковороду і за допомогою ложки розрівнюємо його.
З кожного боку обсмажуємо оладки до рум’яної скоринки.
Залишки жиру видаляємо за допомогою паперових рушників.
Оладки з сочевиці сиру і рису вийшли апетитні з симпатичною рум’яною скоринкою, а на всю кухню рознісся чудовий аромат. Повірте, що і на смак наші сочевичні оладки – ну просто приголомшливі.
Оладки дуже поживні і своїм домочадцям найчастіше я подаю їх в якості повноцінного ситного сніданку. Доповнять їх свіжа сметана і томатний соус.
А ось так виглядають наші оладки в розрізі: не пересушені, соковиті і ніжні.
Приємного всім апетиту!