Млинцевий торт з апельсинами, сиром, горіхами та чорносливом – смачний святковий десерт швидкого приготування

За допомогою цього надзвичайно простого та швидкого рецепту навіть початківаць на кухні може легко та просто створити оригінальний, смачний та привабливий сирно-апельсиновий десерт, який стане гідною заміною традиційному торту на святковому столі. Завдяки яскравим скибочкам апельсинів млинцевий торт з апельсинами та сиром виглядає дуже святково, а його ніжний смак та аромат не залишить байдужим нікого.

Отже, приступимо до приготування нашого млинцевого десерта з сирним кремом та апельсинами.

Як приготувати млинцевий торт з апельсинами та сиром

Млинці для торта

Для основи десерту, замість коржів, нам знадобляться найменше 20 тонких млинців. Якщо хочете вищий торт, то використайте більшу кількість блінчиків. Цього разу я насмажила дуже смачні млинці на сухому молоці і крохмалі. Покроковий рецепт з фото їх приготування знайдете за посиланням. Після випікання даємо їм охолонути та підготуємо кремову начинку та декор для апельсинового торта.

Млинці на сухому молоці і крохмалі - ніжні та еластичні

Сирний крем з медом, горіхами та чорносливом

Для цього підготуємо наступні продукти:

  • в’ялений чорнослив – 100 гр;
  • ядра волоських горіхів – 100 гр ;
  • сир (бажано високої жирності) – 300 гр ;
  • сметана (жирність не менш 20%) -100 гр;
  • мед (бажано рідкого) – 2 столові ложки;
  • апельсин (великий) – 1 шт.;
  • сухе желе з апельсиновим смаком – 1 пакет;
  • цедра апельсина, молоті горіхи – для декор для торта.
  1. Чорносливу даємо йому набрякнути у воді, після чого подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. Волоські горіхи, підсушуємо на сковороді, після чого, також подрібнюємо та 2 ст. ложки горіхової маси відкладаємо для декорування торта.
  3. Змішаємо сметану та сир, додамо в отриману масу рідкий мед, частину горіхової маси та подрібнений чорнослив.

Формування торта з млинців

  1. Беремо роз’ємну форму та вистилаємо харчовою плівкою таким чином, щоб назовні звисав вільний край.
  2. 4 млинця викладаємо у форму, щоб в результаті було закрито все дно та бокові стінки форми, а краї млинців трошки звисали назовні.
  3. На складені млинці кладемо порцію сирної начинки.
  4. Зверху кладемо млинець та повторюємо шар начинки. Продовжуємо чергувати шари млинців та начинки, поки вони не закінчаться.
  5. Останній шар начинки прикриваємо краями нижніх млинців, що звисають по боках форми.
  6. Після цього, загортаємо наш млинцевий пиріг вільними краями харчової плівки, злегка притискаємо та відправляємо не менш як на 3 години до холодильника, щоб він стабілізувався та просочився.

Апельсиновий декор

Перш ніж виймати десерт з  холодильника, приготуємо апельсинове желе та підготуємо апельсин.

  1. Желе треба готувати згідно рекомендаціям на упаковці.
  2. З великого апельсину акуратно знімаємо шкірку. Нарізаємо тонкими кружальцями м’якоть, а з шкірки  натираємо тоненькі стрічки ароматної яскравої цедри. ЇЇ ми використаємо при оформленні сирного торта.

Як прикрасити млинцевий торт з сирним кремом та апельсинами

Дістаємо з холодильника сформовану заготовку з начинених блінів, знімаємо верхній шар плівки та перевертаємо форму на блюдо так, щоб торт на нього виклався “догори ногами”. Знімаємо форму та остаточно видаляємо плівку.

Змащуємо верх торта частиною желейної маси, що має кімнатну температуру і вже майже готова застигнути. Викладаємо поверху кружальця апельсину. Покриваємо їх залишками желе, посипаємо згори смужками цедри та, при бажанні, меленими горіхами та/або тертим шоколадом. При обранні декору орієнтуйтесь на свій смак.

Якщо при формуванні десерту залишились млинці, то можна декорувати верхівку і ними. Ріжемо їх на половинки,  та викладаємо на перший шар желе разом з часточками апельсинів і все разом поливаємо залишками желе. Як виглядає таким чином оформлений млинцевий торт з сирним кремом та апельсинами видно на фото нижче.

Я наводжу можливі варіанти декорування, а ви можете прикрасити свій сирний десерт за власною фантазією та смаком.

Млинцевий торт з сирним кремом і апельсинами в желе

Готовий млинцевий торт з апельсинами та сирним кремом можна нарізати як і традиційний тортик. Подаємо гостям з чашкою ароматного чаю або іншими напоями за смаком.

Млинцевий торт з сирним кремом і апельсинами в желе

Млинцевий торт з сирним кремом – відео-рецепти

Якщо ви любите різноманітність у стравах та десертах, то пропоную ще декілька рецептів, що допоможуть вам у цьому.

Відео-рецепт каналу “Yana Ben Delicious channel” покаже як приготувати смачний млинцевий торт з вершково-сирним кремом та ягідним джемом. З відео також дізнаєтесь про ще один красивій, простий та оригінальний варіант оформлення торта з млинців.

І ще два рецепти з сирного десерту, але вже з шоколадними млинцями. Торт на сковороді від ютуб-каналу “Со вкусом”.

Ще один відео-рецепт торта з сирним кремом від каналу “Готовим с Mari”.