Ну, хто відмовиться від ранкової порції таких смачних і пишних оладок? Особливо якщо подавати їх зі свіжою полуницею і сметаною. Смачні сирні оладки з висівок і кукурудзяних пластівців самі просяться в рот, а свіжозаварений ароматний чай ставить завершальну крапку в цьому поєднанні смаку і аромату. Готуються оладки дуже швидко, але і так само швидко вони і зникають з тарілок. ? Хочете порадувати і своїх домашніх? Покроково оформлений фото-рецепт вам допоможе легко і просто впоратися з завданням.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Кефір, Олія рослинна, Полуниця, Сир, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Для оладок нам знадобиться:
- 4 шт. курячих яєць;
- 100 грам 11% сиру;
- 150 мл 3,2% кефіру + ½ ч. ложки харчової соди;
- 1/3 ч. ложки дрібної солі;
- 4 ст. лож цукру + 5 грам ванільного цукру;
- 4 столові ложки висівок;
- 3 столові ложки кукурудзяних пластівців;
- 190 – 210 грам пшеничного борошна;
- 250 грам 26% сметани (для начинки);
- свіжа полуниця для прикраси.
Як зробити сирні оладки на кефірі з висівками і кукурудзяними пластівцями
У глибокій мисці змішуємо яйця з сіллю і пробиваємо їх блендером до стану піни.
Потім, вливаємо кефір, кладемо сир, всипаємо цукор, змішаний з ванільним цукром і висівки. Збиваємо. Тепер, замішуємо тісто з просіяним борошном і содою. Тісто виходить не рідким, але і не густим. Воно повільно сповзає з ложки.
Тепер, додаємо кукурудзяні пластівці і перемішуємо ложкою.
На сковороді прогріваемо рослинну олію і смажимо оладки до готового стану з двох сторін.
Потім, кладемо на тарілку з одноразовим рушником і прибираємо з них залишок олії. Ще гарячі оладки кладемо на тарілку, поливаємо сметаною і викладаємо полуницю.
А ось і апетитний розріз оладок з висівками і кукурудзяними пластівцями. Полуниця і сметана доповнюють і прикрашають страву.
Маючи під рукою простий покроковий рецепт з фото, пишні сирні оладки на кефірі з висівками і пластівцями приготувати легко хоч на сніданок, хоч на полуденок, а можна і просто на перекус.