Медовий десерт з запеченого гарбуза, яблук і горіхів

Сьогодні дедалі більшої популярності набирають здоровий спосіб життя та правильне харчування.  Відповідно, таке слово як “десерт” охоплює не лише торти та шоколадки, а й корисні солодощі.  Саме такий десерт ми й будемо готувати сьогодні. Мова йде про запечений гарбуз із додаванням яблук, волоських горіхів та меду.

Мій покроковий рецепт з фото, як завжди, до ваших послуг.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Що нам знадобиться:

  • почищений гарбуз – 40 г;
  • яблука – 200 г;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • ядра волоських горіхів – 150 г;
  • рідкий мед – 50-70 г.

Як приготувати десерт з гарбуза і яблук

Яблука миємо, розрізаємо навпіл і видаляємо серединки.  Деко застеляємо фольгою і викладаємо на неї спочатку гарбуз, а потім яблука.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Випікаємо гарбуз та яблука у духовці на середньому вогні до повної готовності. Хочу звернути вашу увагу на те, що яблука готуються швидше.  Тому, як тільки вони запечуться, їх можна зняти з дека, а гарбуз запікати далі.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Залишаємо гарбуз та яблука, щоб вони охололи.  Потім їх треба почистити й нарізати невеликими кубиками.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Перемішуємо мед та ванілін.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Ось і все.  Можна формувати наш корисний десерт. Викладаємо на дно піалки або вазочки гарбуз, а зверху – горіхи.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Викладаємо 4-5 шматочків яблук і поливаємо медом.  Перший шар нашого десерту готовий

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Викладаємо ще декілька таких шарів до заповнення піалки, а вкінці щедро поливаємо наш десерт медом.

Медовий десерт із запеченої гарбуза, яблук і горіхів

Як бачите, приготування корисного смаколика не вимагає багато часу. Я впевнена, що і вам, і вашим рідним буде до смаку цей  десерт з натуральних продуктів.