Сьогодні дедалі більшої популярності набирають здоровий спосіб життя та правильне харчування. Відповідно, таке слово як “десерт” охоплює не лише торти та шоколадки, а й корисні солодощі. Саме такий десерт ми й будемо готувати сьогодні. Мова йде про запечений гарбуз із додаванням яблук, волоських горіхів та меду.
Інгредієнти: Ванілін, Волоський горіх, Гарбуз, Мед, Яблука
Мій покроковий рецепт з фото, як завжди, до ваших послуг.
Що нам знадобиться:
- почищений гарбуз – 40 г;
- яблука – 200 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- ядра волоських горіхів – 150 г;
- рідкий мед – 50-70 г.
Як приготувати десерт з гарбуза і яблук
Яблука миємо, розрізаємо навпіл і видаляємо серединки. Деко застеляємо фольгою і викладаємо на неї спочатку гарбуз, а потім яблука.
Випікаємо гарбуз та яблука у духовці на середньому вогні до повної готовності. Хочу звернути вашу увагу на те, що яблука готуються швидше. Тому, як тільки вони запечуться, їх можна зняти з дека, а гарбуз запікати далі.
Залишаємо гарбуз та яблука, щоб вони охололи. Потім їх треба почистити й нарізати невеликими кубиками.
Перемішуємо мед та ванілін.
Ось і все. Можна формувати наш корисний десерт. Викладаємо на дно піалки або вазочки гарбуз, а зверху – горіхи.
Викладаємо 4-5 шматочків яблук і поливаємо медом. Перший шар нашого десерту готовий
Викладаємо ще декілька таких шарів до заповнення піалки, а вкінці щедро поливаємо наш десерт медом.
Як бачите, приготування корисного смаколика не вимагає багато часу. Я впевнена, що і вам, і вашим рідним буде до смаку цей десерт з натуральних продуктів.