Лаваш з шинкою та вершковим сиром смажений на сковороді

Лаваш з шинкою та вершковим сиром смажений на сковороді

На мою думку, тонкий лаваш – це справжня знахідка для досвідченого кулінара. Адже з цих прісних пшеничних коржів можна приготувати безліч різноманітних страв. Пропоную один з моїх улюблених варіантів такої страви – лаваш з шинкою та вершковим сиром смажений на сковороді.Тонкий лаваш з такою начинкою завжди виходить апетитний та смачний. Цей рецепт начинки спав на думку несподівано. Якось я зазирнула до холодильника, а там виявилися залишки шинки, вершковий сир і трошки зелені. Одразу згадалася куплена по дорозі додому упаковка лаваша та навіяла мені думку: на сніданок своїм рідним треба приготувати гарячі та хрусткі рулетики із лаваша з начинкою. Загорнути начинку в тонкі листки тіста – справа двох-трьох хвилин. Пропоную покроково оформлений фото-рецепт приготування, щоб кожен охочий зміг швидко і просто відтворити процес.

Отже, шукаємо в холодильнику або купуємо в найближчому магазині:

  • упаковку тонкого лаваша;
  • соковиту шинку;
  • пастоподібний вершковий сир;
  • по пучку зелені за смаком: кріп, петрушка, перо цибулі;
  • рослинну олію.

Лаваш з начинкою на сковороді

Як приготувати лаваш з шинкою та вершковим сиром смажений на сковороді

Лист лавашу розкладаємо на столі та нарізаємо по місцях згину квадратами або прямокутниками. Намазуємо вершковий сир тонким шаром на кожен шматочок. Сир «Янтар» чудово підходить для цієї страви. Він добре намащується завдяки м’якій консистенції. Та й смак у сиру «Янтар» – вершковий і напрочуд приємний. Зверху розкладаємо порізану на тонкі смужки шинку, смак якої дуже відмінно гармонує з вершковим сиром.

Лаваш з начинкою на сковороді

Беремо зелень за смаком, подрібнюємо і рясно посипаємо наші заготовки. Потім скручуємо шматочки лаваша з начинкою в рулет.

Лаваш з начинкою на сковороді

Щоб зручно було смажити, великі рулети можна розрізати на декілька менших. Мої рулети з лаваша перед обсмажуванням виглядали ось так.

Лаваш з начинкою на сковороді

Смажити шматочки лаваша потрібно на розпеченій олії, щоб вони стали хрусткими та вкрилися рівним шаром золотистого «загару». Готові рулети з лаваша викладаємо на блюдо.

Лаваш з начинкою на сковороді

Заварюємо улюблений чай або каву. Адже що може смакувати краще чашки ароматної кави з хрусткими шматочками лаваша з ніжною начинкою із вершковим смаком?

Також пропоную відео версію рецепту приготування лаваша з начинкою із шинки, зелені і вершкового сиру.

Як бачите, достатньо проявити трошки фантазії, щоб швидко приготувати смачну закуску, звісно за умови наявності під рукою потрібних інгредієнтів та перевіреного рецепту! Смачного! ?