Рис на воді приготовлений з душею – смачна та здавна шанована в нашій країні страва. В якості гарніру рисова каша смакує і дітям, і дорослим. Пропонуємо покроковий рецепт з фото, який розкриє господиням-початківцям як варити рисову кашу на воді правильно та смачно. Розкриємо декілька таємниць, завдяки яким варений рис на воді вийде апетитним і гарним на вигляд та смак гарніром.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Рис, Сіль
Для приготування трьох порцій знадобляться наступні інгредієнти:
- шліфованого круглозернистого рису – 350 гр;
- вершкового масла – 70 гр;
- солі – 2/3 ч.л.;
- води – 700 мл.
Як приготувати рисову кашу на воді
Головна відмінність розсипчастого рису та рисової каші – в’язкість консистенції, яка у каші повинна бути значно більшою. Задля цього для приготування каші потрібно використовувати круглий шліфований рис, який має високий вміст крохмалю.
Перед початком приготування рекомендується перебрати рис, для чого висипати крупу на рівну поверхню тонким шаром та видалити все зайве. Навіть якщо в рисі присутня лише одна смітинка, буде неприємно знайти її вже в готовій порції каші.
Перед приготуванням рис слід ретельно промити спочатку теплою (температура близько 30°C), а потім крижаною водою. «Контрастний душ» допоможе вимити зайвий крохмаль з крупи, щоб готова каша мала потрібну консистенцію. Для зручності можна скористатися ситом.
Далі беремо каструлю (бажано з товстим дном) та наливаємо в неї зазначену кількість води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Перед додаванням крупи воду слід посолити.
Щоб рис не злипнувся під час приготування, в киплячу воду додаємо третину зазначеного в рецепті вершкового масла.
Після цього в окріп висипаємо підготовлений рис, чекаємо повторного закипання і зменшуємо вогонь до мінімуму.
Не щільно накриваємо каструлю кришкою і варимо кашу протягом 20 хвилин. Щоб рис рівномірно проварився, слід вміст каструлі ретельно перемішувати ложкою приблизно раз на 5 хвилин.
По завершенні додаємо у рисову кашу залишок вершкового масла і перемішуємо.
Щоб каша «дійшла» до потрібної консистенції, каструлю щільно накриваємо кришкою і даємо настоятися ще приблизно 15 хвилин.
Готовий варений рис на воді можна використовувати в якості апетитного гарніру до м’яса чи тушкованих овочів. Якщо ж до рису додати цукру та фруктів, то гарнір перетвориться на смачний і корисний десерт.
Фото готової страви наочно демонструє, що рисова каша за даним рецептом виходить апетитна, середня по густоті та в міру розварена.
Цей відео-рецепт про те, як варити рисову кашу на воді з цукром. Якщо вам потрібен солодкий рис на воді, то неодмінно стане у нагоді і така проста варка рису.