Мариновані огірки і помідори з горілкою на зиму (асорті): консервація без стерилізації - простий рецепт

Мариновані огірки і помідори з горілкою на зиму (асорті): консервація без стерилізації – простий рецепт

Домашні заготовки в самому розпалі і рецепт, як приготувати асорті з огірків і помідорів з горілкою на зиму стане в нагоді кожній господині. Отже, як приготувати асорті з маринованих огірків і помідорів на зиму без стерилізації?

Щоб приготувати асорті за цим рецептом нам знадобиться на одну 3-х літрову банку:

  • перець чорний горошком – чотири штучки;
  • перець духмяний горошком – чотири штучки;
  • гвоздіка- чотири штучки;
  • коріандр – одна чайна ложка;
  • лист лавровий – шість штучок;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • кріп – два суцвіття;
  • вишня – два листочки;
  • хрін – два листи;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • оцет (9%) – 50 мілілітрів;
  • горілка – 50 мілілітрів;
  • огірки і помідори свіжі – скільки поміститься в банку.

Як приготувати асорті з помідорів і огірків:

У чисті і простерилізовані банки укладаємо половину підготовлених спецій. Часник розрізаємо на 3-4 частини.

Укладаємо в банку огірки і помідори.

Зверху складаємо залишок спецій.

Кип’ятимо воду. На одну 3-х літрову банку потрібно приблизно 1,5 літра води.

Коли вода закипить, заливаємо в банку. Закриваємо простерилізованими кришками і даємо постояти 10 хвилин.

Воду з банки виливаємо знову в каструльку, додаємо сіль і цукор і знову доводимо до кипіння. Коли розсіл закипить, додаємо оцет, горілку і знову даємо закипіти.

Киплячий маринад заливаємо в банки з огірками та помідорами, накриваємо кришками і закатуємо.

Закатані банки перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо так до повного охолодження.

Прибираємо наше смачне асорті, мариновані огірки і помідори з горілкою, на зиму на зберігання. Такий ось простий рецепт – консервація без стерилізації.