Домашні заготовки в самому розпалі і рецепт, як приготувати асорті з огірків і помідорів з горілкою на зиму стане в нагоді кожній господині. Отже, як приготувати асорті з маринованих огірків і помідорів на зиму без стерилізації?
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Горілка, Запашний перець, Коріандр, Кріп, Лавровий лист, Листя вишні, Листя хрону, Огірки, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Щоб приготувати асорті за цим рецептом нам знадобиться на одну 3-х літрову банку:
- перець чорний горошком – чотири штучки;
- перець духмяний горошком – чотири штучки;
- гвоздіка- чотири штучки;
- коріандр – одна чайна ложка;
- лист лавровий – шість штучок;
- часник – 4-5 зубчиків;
- кріп – два суцвіття;
- вишня – два листочки;
- хрін – два листи;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 2 столові ложки;
- оцет (9%) – 50 мілілітрів;
- горілка – 50 мілілітрів;
- огірки і помідори свіжі – скільки поміститься в банку.
Як приготувати асорті з помідорів і огірків:
У чисті і простерилізовані банки укладаємо половину підготовлених спецій. Часник розрізаємо на 3-4 частини.
Укладаємо в банку огірки і помідори.
Зверху складаємо залишок спецій.
Кип’ятимо воду. На одну 3-х літрову банку потрібно приблизно 1,5 літра води.
Коли вода закипить, заливаємо в банку. Закриваємо простерилізованими кришками і даємо постояти 10 хвилин.
Воду з банки виливаємо знову в каструльку, додаємо сіль і цукор і знову доводимо до кипіння. Коли розсіл закипить, додаємо оцет, горілку і знову даємо закипіти.
Киплячий маринад заливаємо в банки з огірками та помідорами, накриваємо кришками і закатуємо.
Закатані банки перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо так до повного охолодження.
Прибираємо наше смачне асорті, мариновані огірки і помідори з горілкою, на зиму на зберігання. Такий ось простий рецепт – консервація без стерилізації.