Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму

Гриби свинушки (свинуха тонка, корбан бурий або свиняк) – рідкісні гості в коморах, в порівнянні з опеньками або ж лисичками. На їх збір погоджуються тільки найдосвідченіші, сімейство вважається частково їстівним. Для зберігання і безпечного вживання важливо розуміти, як солити гриби свинушки в домашніх умовах правильно та безпечно. Продовжувати читання Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму

Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання

Жовтень – ідеальний сезон для грибів. Осіння хороша погода і лісова прогулянка закінчується трофеями в кошику. Збір можна продовжувати до появи перших нічних заморозків і денної температури більше +5. Зібраний урожай лисичок, боровиків, опеньків не з’їсти за раз.

Продовжувати читання Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання

Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

У 90-ті роки домашня заготовка різноманітних салатів-лечо була практично обов’язковою для кожної сім’ї. Салати робили з одних овочів або ж з добавками з різних видів круп. Особливо популярні були консервації з рисом і перловкою. Такі закуски в народі називалися «Сніданок туриста». Сьогодні ми розглянемо з вами найпопулярніші рецепти приготування домашнього лечо з рисом. Продовжувати читання Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

Як сушити сливи на зиму: всі способи – готуємо чорнослив в домашніх умовах

Сушені сливи або, як всі звикли їх називати – чорнослив, є не тільки смачними, а ще й дуже корисними ласощами. Але, купуючи цей продукт в магазині, не можна з впевненістю стверджувати, що він якісний, тобто не оброблений якимось хімічними речовинами, для покращення товарного вигляду. Існує ряд способів сушіння слив в домашніх умовах. Такий процес можливо проконтролювати від початку до кінця, тому приготувати якісний і корисний продукт під силу кожному.

Продовжувати читання Як сушити сливи на зиму: всі способи – готуємо чорнослив в домашніх умовах

Джем з ківі: кращі рецепти – як приготувати незвичайний і дуже смачний десерт з ківі

Ківі важко назвати популярним фруктом, з якого часто готують заготівлі, як, наприклад, з малини, полуниці чи вишні. Але якщо приготувати смачний джем з цього екзотичного фрукта, то вдасться неабияк здивувати гостей і потішити смачними ласощами своїх рідних. Існує кілька перевірених способів варіння такого десерту. В цій статті йтиметься про рецепти, які мають найбільший попит серед господинь.

Продовжувати читання Джем з ківі: кращі рецепти – як приготувати незвичайний і дуже смачний десерт з ківі

Сироп з цибулі і цукру: три рецепти приготування ефективних ліків від кашлю в домашніх умовах

В народній медицині є багато способів боротьби з кашлем. Найпоширенішим вважається сироп з цибулі та цукру. Завдяки ефективному натуральному засобу можна досить швидко здолати недугу, без значних затрат на ліки. В цій статті представлено всі способи приготування корисного сиропу.

Продовжувати читання Сироп з цибулі і цукру: три рецепти приготування ефективних ліків від кашлю в домашніх умовах

Як сушити моркву на зиму в домашніх умовах: всі способи заготовки сушеної моркви

Моркву у сушеному вигляді дуже зручно заготовлювати тим, хто не має спеціальних місць для зберігання свіжих овочів. Для того щоб заморозити коренеплоди, також знадобиться об’ємна морозилка. Засушена морква є найоптимальнішим способом заготівлі: у ній залишаються всі корисні речовини та смакові якості. Крім того, місця для її зберігання треба зовсім не багато. Тому варто взяти до уваги способи якими можна засушити моркву на зимний період в домашніх умовах, представлені в цій статті.

Продовжувати читання Як сушити моркву на зиму в домашніх умовах: всі способи заготовки сушеної моркви

Сироп з кульбаб: основні способи приготування – як зробити домашній мед з кульбаб

Сироп з кульбаби знаходить все більше поціновувачів. Зовні цей десерт нагадує мед, тому більшість його так і називають. Звичайно ж, смак так званого меду з кульбаб відрізняється від натурального, але вміст корисних речовин в ньому майже однаковий. Якщо вживати настій з цих квіток щоранку по 1 чайній ложці, то можна перемогти в боротьбі з вірусами та різними простудними захворюваннями. Також цей сироп нормалізує травлення та обмін речовин. Люди, які мають захворювання печінки чи жовчного міхура, застосовують кульбабовий мед в цілях профілактики, коли перебіг хвороби загострюється.

Продовжувати читання Сироп з кульбаб: основні способи приготування – як зробити домашній мед з кульбаб

Пюре з антонівки: кращі рецепти приготування домашнього яблучного пюре

Сорт яблук «Антонівка» є найкориснішим. Це досить вагомий аргумент для тих, хто вважає їх не дуже привабливими. З них можна зварити смачні компоти, повидло, мармелад, джем і, звичайно ж, пюре. Про ці ніжні ласощі далі йтиметься дещо детальніше.

Продовжувати читання Пюре з антонівки: кращі рецепти приготування домашнього яблучного пюре

Вишневий сироп: як приготувати сироп з вишні в домашніх умовах – найкраща добірка рецептів

Зазвичай, урожай ароматної вишні радує великими обсягами. Часу, щоб зайнятися її перероблюванням не дуже багато, тому що вже після перших 10-12 годин, після того як ягоди були зірвані з дерева, вони починають бродити. Проте господині встигають приготувати велику кількість компотів та варення, і задумуються, чим би ще таким цікавим та смачним здивувати своїх близьких. Сироп, мабуть, найідеальніший варіант у такому випадку. Ці ласощі прекрасно доповнять морозиво чи млинці. Сироп стане смачною основою для різних напоїв, а ще незамінним “помічником” під час просочування коржів для тортів.

Продовжувати читання Вишневий сироп: як приготувати сироп з вишні в домашніх умовах – найкраща добірка рецептів