Лечо по-болгарськи – рецепт класичного лечо з перців і помідорів

Зима не радує достатком свіжих овочів і яскравими фарбами на столі. Урізноманітнити меню і стати гідною прикрасою звичайної вечері або святкового банкету може лечо. Рецептів подібної страви багато. В мережі пропонуються варіанти з додаванням кабачків, баклажанів, моркви та інших інгредієнтів. Продовжувати читання Лечо по-болгарськи – рецепт класичного лечо з перців і помідорів

Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол

М’ясо товстолобиків дуже ніжне і жирне. Це єдиний з представників річкової фауни, чий жир по своїй живильній цінності можна порівняти з жиром морської риби. У наших річках зустрічаються товстолобики вагою від 1 кг і до 50 кг. Це досить великі особини і в кулінарії є маса рецептів для приготування товстолобика. Зокрема, розглянемо як солити товстолобика і навіщо? Продовжувати читання Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол

Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання

Жовтень – ідеальний сезон для грибів. Осіння хороша погода і лісова прогулянка закінчується трофеями в кошику. Збір можна продовжувати до появи перших нічних заморозків і денної температури більше +5. Зібраний урожай лисичок, боровиків, опеньків не з’їсти за раз.

Продовжувати читання Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання

Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо. Продовжувати читання Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Як засолити огірки з сухою гірчицею на зиму

Гарні господині люблять дивувати своїх близьких і балувати їх новими рецептами. Старі та перевірені часом рецепти – це чудово, але ж все колись було новим! Відкрийте для себе огірки солоні з гірчицею. Продовжувати читання Як засолити огірки з сухою гірчицею на зиму

Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі

Кільку солять вдома не через економію, а виключно з метою отримати смачну рибу і точно знати, що це свіжа риба. Адже, найчастіше солять морську рибу прямо на судах, де її і виловлюють, і, з моменту засолу до потрапляння до нас на стіл, може пройти не один місяць. Звичайно, зберігати солону кільку можна досить довго і все ж, свіже засолена кілька має більш м’який смак. Та й сам смак можна регулювати під свої вподобання, а не купувати те, що є в асортименті магазину. Продовжувати читання Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі

Як засолити черевця сьомги – класичний рецепт

При філеруванні червоної риби черевця сьомги, зазвичай, відкладають окремо. На черевцях занадто мало м’яса і багато жиру, тому, гурмани віддають перевагу чистому філе, а не риб’ячому жиру. Але, вони просто не знають чого себе позбавляють. Засолені черевця сьомги – це одне з найбільш смачних і корисних рибних страв. Продовжувати читання Як засолити черевця сьомги – класичний рецепт

Квашена редька – вітамінний салат на зиму

Всі знають, що сік чорної редьки – це найкращі ліки від бронхіту. Але саму редьку мало хто їсть, надто вже різкий у неї смак і запах. А може ви просто не знали, що з редьки можна приготувати смачний салат і зовсім не страждати від її гостроти? Потрібно всього лише попередньо заквасити редьку і потім просто насолоджуватися пікантною ніжною кислинкою і м’якою гостротою. Продовжувати читання Квашена редька – вітамінний салат на зиму

Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

При заквашуванні або маринуванні овочів, багато господинь додають невеликі цибулини в розсіл для смаку. ЇЇ треба зовсім небагато, але з цибулею будь-яка страва стає смачнішою. Потім, відкривши баночку з квашеними огірочками або помідорами, ми виловлюємо ці цибулини, і з задоволення хрумкаємо ними. Але, чому окремо не заквасити цибулю? Це смачно, корисно і не дуже клопітно.

Продовжувати читання Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

Як солити хрін – гостра приправа з хрону на зиму

Якщо вам хтось скаже, що холодець можна їсти без хрону – він нічого не розуміє в українській кухні. Хрін – це найкраща приправа не тільки до холодцю, але і до риби, сала, м’яса і це ще ми не говоримо про корисні властивості хрону. Як не дивно, але в народній медицині хрін використовують набагато частіше, ніж в кулінарії і це треба виправляти.  Продовжувати читання Як солити хрін – гостра приправа з хрону на зиму