Як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах, щоб вийшла на зиму смачна ікра кабачкова, як в магазині продається – хочуть знати багато господинь. Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт. Для приготування ікри кабачки можна брати як молоденькі, так і вже повністю дозріли. Правда в другому випадку доведеться очистити шкірку і насіння.
Інгредієнти: Вода, Кабачки, Майонез, Оцет, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Цукор, Чорний перець мелений
Отже, як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах? Для приготування нам буде потрібно:
- кабачки очищені – 3 кг;
- цибуля – 1/2 кг або 11-12 штук середнього розміру;
- жирний майонез – 250 гр .;
- томатна паста – 125 гр .;
- сіль – 2 чайних ложки (з гіркою);
- цукор – 1,5 чайних ложки (без гірки);
- оцет 5% – 2 столових ложки;
- чорний мелений перець – 1чайная ложка;
- вода – 1,5-2 склянки (залежить від того, які кабачки: молоді або дозріли)
Приготування ікри кабачкової:
Кабачки і цибулю миємо, чистимо і пропускаємо через м’ясорубку.
Складаємо все в алюмінієву каструлю або великий казанок.
Додаємо воду і ставимо на вогонь.
Після закипання варимо годину під закритою кришкою помішуючи.
Додаємо майонез, томатну пасту, сіль, цукор, чорний мелений перець і оцет. Перемішуємо.
Під закритою кришкою постійно помішуючи варимо ще 1,5 години.
Розкладаємо в простерилізовані банки, накриваємо кришками і закручуємо.
Перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
Домашні заготовки зроблені на зиму поповнилися баночками кабачкової ікри, приготовленої в домашніх умовах, а на смак ікра вийшла – ну прямо як магазинна.
Фото. Кабачкова ікра.
Пробуємо, експериментуємо, шукаємо найсмачніший і простий рецепт магазинної кабачкової ікри приготовленої з майонезом і томатом.