Як солити помідори в бочці на зиму – простий рецепт

Напевно, кожен хоча б раз у житті пробував бочкові помідори. Якщо це так, напевно, ви пам’ятаєте їх дуже приємний гостро-кислий смак і неймовірний аромат. Бочкові помідори за смаком істотно відрізняються від звичайних, заквашених в відрі. Як їх правильно засолити, ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як солити помідори в бочці на зиму – простий рецепт

Лечо по-болгарськи – рецепт класичного лечо з перців і помідорів

Зима не радує достатком свіжих овочів і яскравими фарбами на столі. Урізноманітнити меню і стати гідною прикрасою звичайної вечері або святкового банкету може лечо. Рецептів подібної страви багато. В мережі пропонуються варіанти з додаванням кабачків, баклажанів, моркви та інших інгредієнтів. Продовжувати читання Лечо по-болгарськи – рецепт класичного лечо з перців і помідорів

Солоні огірки з помідорами – кращий рецепт приготування асорті

Засолка овочів на зиму передбачає наявність великої кількості тари. Не завжди в домі є стільки бочок або відер., Отже, доводиться вибирати, що саме солити. Цих мук вибору можна уникнути, якщо солити асорті. Прекрасно дружать між собою солоні огірки і помідори, вони просочуються смаком один одного і насичують розсіл більш цікавими нотками.  Продовжувати читання Солоні огірки з помідорами – кращий рецепт приготування асорті

Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці

Заготовки на зиму – завжди клопітка справа, і багато господинь шукають способи полегшити задачу. Це не означає, що господині ледачі. Просто розумна оптимізація хороша навіть на кухні. Тому, я і хочу представити кілька простих способів, які, безсумнівно, полегшать багатьом приготування смачного овочевого лечо на зиму. Продовжувати читання Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці

Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

У 90-ті роки домашня заготовка різноманітних салатів-лечо була практично обов’язковою для кожної сім’ї. Салати робили з одних овочів або ж з добавками з різних видів круп. Особливо популярні були консервації з рисом і перловкою. Такі закуски в народі називалися «Сніданок туриста». Сьогодні ми розглянемо з вами найпопулярніші рецепти приготування домашнього лечо з рисом. Продовжувати читання Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

Рецепт лечо по-грузинськи з баклажанами на зиму

Не можна сказати, що в Грузії є якісь традиційні рецепти приготування лечо. У кожній грузинської сім’ї свої традиції, і всі рецепти не перепишеш. Тим більше, що деякі господині не хочуть ділитися своїми секретами, і деколи доводиться вгадувати, що надає божественного смаку тій чи іншій страві. Я напишу той рецепт, який неодноразово випробуваний моєю родиною, моїми друзями і сусідами. Продовжувати читання Рецепт лечо по-грузинськи з баклажанами на зиму

Домашнє томатне пюре: смак літа морозною зимою

Томат-пюре або томатне пюре (італ. passata) уже давно широко застосовується в кулінарії, здається, нема такої страви, інгредієнтом якої б воно не було. Звичайно ж, цей продукт є в кожному магазині. Але ні з чим не зрівняти смак домашньої заготівлі, а якщо ще й приготовленої із зібраних помідорів з власного городу, то це взагалі можна вважати мрією усіх господинь. До того ж ні для кого не секрет, що на обгортці куплених баночок, крім основних складників є маса хімічних речовин, які дуже шкідливі для здоров’я людини.

Продовжувати читання Домашнє томатне пюре: смак літа морозною зимою

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Овочеве рагу – проста і смачна  страва. Але взимку її не так легко готувати, бо всі продукти стають значно дорожчими. Тому пропонуємо вам рецепт простої заготовки рагу на зиму. Продовжувати читання Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Маринуємо помідори без стерилізації

Мариновані помідори без стерилізації – це один з найпростіших та найшвидших способів приготування такої смачної заготовки. Ви витратите 45 хвилин і зможете зберігати помідорчики протягом 6-ти місяців.  Продовжувати читання Маринуємо помідори без стерилізації

В’ялені томати в маслі з італійськими травами на зиму

В’ялені помідори з італійськими травами – це дуже смачна заготовка з цікавим смаком та дуже духмяним ароматом. Пропонуємо простий рецепт такої страви. Продовжувати читання В’ялені томати в маслі з італійськими травами на зиму