З усіх літніх овочів яскраві баклажани дарують найбагатшу палітру смаків. Влітку овочі у вільному продажі, і можна придумувати нові страви з них хоч кожен день. А як бути взимку, коли свіжих овочів не знайти? Кожна господиня обирає для себе відповідний метод заготівлі овочів, це може бути заморозка, сушка або консервація. Продовжувати читання Квашені баклажани на зиму без начинки – простий класичний рецепт
Інгредієнт для заготовки на зиму: Часник
Як засолити маслюки на зиму гарячим способом
Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо. Продовжувати читання Як засолити маслюки на зиму гарячим способом
Як солити гливи гарячим способом
Гливи – одні з небагатьох грибів, які культивуються і вирощуються в промислових масштабах. За харчовою цінністю гливи можуть зрівнятися з м’ясо-молочними продуктами і, при цьому, мають властивості, що розщеплюють холестерин. Продовжувати читання Як солити гливи гарячим способом
Як солити таркінській перець на зиму
Коли мова йде про національні страви, багато хто приписує собі винахід тієї чи іншої страви. І з ними не посперечаєшся, адже, іноді не просто відшукати першоджерело. Така ж історія і з таркінськім перцем. Багато хто чув цю назву, але що таке «таркінській перець», ніхто не знає. Продовжувати читання Як солити таркінській перець на зиму
Солоні огірки з помідорами – кращий рецепт приготування асорті
Засолка овочів на зиму передбачає наявність великої кількості тари. Не завжди в домі є стільки бочок або відер., Отже, доводиться вибирати, що саме солити. Цих мук вибору можна уникнути, якщо солити асорті. Прекрасно дружать між собою солоні огірки і помідори, вони просочуються смаком один одного і насичують розсіл більш цікавими нотками. Продовжувати читання Солоні огірки з помідорами – кращий рецепт приготування асорті
Простий рецепт, як приготувати квашені кабачки на зиму
Сезон кабачків довгий, але як правило, встежити за ними дуже складно. Вони дозрівають в лічені дні, і легко можуть перезіти, якщо вчасно не зібрати врожай. Такі кабачки стають «дерев’яними», і мало придатні для смаження і салатів. Але для квашення підійдуть і перезрілі кабачки. В процесі закваски всі негативні якості зникають і за смаком квашені кабачки стають точнісінько, як квашені огірочки. Продовжувати читання Простий рецепт, як приготувати квашені кабачки на зиму
Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці
Заготовки на зиму – завжди клопітка справа, і багато господинь шукають способи полегшити задачу. Це не означає, що господині ледачі. Просто розумна оптимізація хороша навіть на кухні. Тому, я і хочу представити кілька простих способів, які, безсумнівно, полегшать багатьом приготування смачного овочевого лечо на зиму. Продовжувати читання Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці
Рецепт квашених лимонів на зиму і на кожен день
У світовій кухні існує безліч дивних на перший погляд рецептів. Деякі з них часом навіть спробувати страшно, але раз спробувавши, ти вже не можеш зупинитися, і ретельно записуєш собі в блокнотик цей рецепт. Однією з таких дивних страв є квашений лимон. Продовжувати читання Рецепт квашених лимонів на зиму і на кожен день
Квашена пекінська капуста на зиму, майже по-корейськи
Корейська кухня відрізняється своїми соліннями. Часом дуже складно просто так проходити повз ряди на ринку, де продається ця смакота, і нічого не спробувати. Моркву по-корейськи знають уже всі, але квашена пекінська капуста «кімчі», все ще для нас новинка. Почасти це через те, що існує безліч способів, як приготувати квашену капусту «кімчі», і кожен з цих рецептів претендує на звання найбільш правильного. Продовжувати читання Квашена пекінська капуста на зиму, майже по-корейськи
Квашений кавун на зиму – ідеальна гостра закуска
У старі добрі часи, квашені кавуни були звичайною справою. Адже це тільки на півдні кавуни встигали визрівати, і були досить солодкими. На більшій території нашої Батьківщини, кавуни були маленькими і кислуватими, і їх смак не викликав особливого захоплення ні у дорослих, ні у дітей. Їх вирощували, але вирощували саме для заквашування. Продовжувати читання Квашений кавун на зиму – ідеальна гостра закуска