Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

При заквашуванні або маринуванні овочів, багато господинь додають невеликі цибулини в розсіл для смаку. ЇЇ треба зовсім небагато, але з цибулею будь-яка страва стає смачнішою. Потім, відкривши баночку з квашеними огірочками або помідорами, ми виловлюємо ці цибулини, і з задоволення хрумкаємо ними. Але, чому окремо не заквасити цибулю? Це смачно, корисно і не дуже клопітно.

Продовжувати читання Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день

Нельма відноситься до сімейства лососевих, а це значить, що новачкам слід ретельно подумати, що з неї можна приготувати, щоб не зіпсувати продукт. Через досить жирне м’ясо, нельму слід готувати дуже швидко, інакше м’ясо буде гірчити від занадто швидкого окислення. Краще розділити рибу на частини, і приготувати нельму різними способами. Найпростіше готувати малосольну нельму. Продовжувати читання Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день

Рецепт лечо по-грузинськи з баклажанами на зиму

Не можна сказати, що в Грузії є якісь традиційні рецепти приготування лечо. У кожній грузинської сім’ї свої традиції, і всі рецепти не перепишеш. Тим більше, що деякі господині не хочуть ділитися своїми секретами, і деколи доводиться вгадувати, що надає божественного смаку тій чи іншій страві. Я напишу той рецепт, який неодноразово випробуваний моєю родиною, моїми друзями і сусідами. Продовжувати читання Рецепт лечо по-грузинськи з баклажанами на зиму

Як солити кижуч – смачні рецепти

Як і більшість лососевих, кижуч (лосось срібний) є цінною і дуже смачною рибою. Найпростіший спосіб використовувати всі цінні смакові якості і корисні речовини – це засолювання кижуча. Солити можна не тільки свіжу рибу, але і після заморозки. Адже це північний мешканець, і на прилавки наших магазинів він надходить в замороженому вигляді, а не охолодженому. Продовжувати читання Як солити кижуч – смачні рецепти

Як зробити тушонку з баранини в домашніх умовах.

Консервація є незамінною в господарстві, адже сама думка про витрачені години біля плити, особливо, коли немає сил і хочеться приділити час іншим справам, якось зовсім не додає наснаги. А завдяки тушонці з баранини можна швидко і легко приготувати суп харчо чи плов. Ба більше, таке консервоване м’ясо підходить як самостійна закуска, що здивує своєю оригінальністю і смаковими якостями. Така закуска є дієтичнішою, що не менш важливо, дешевшою і кориснішою, в чому і є її пріоритет. Однозначно її потрібно спробувати приготувати. Смакуватиме консервована баранина як тушкована, так і смажена чи у власному соку. Продовжувати читання Як зробити тушонку з баранини в домашніх умовах.

Сушена цибуля: як сушити різні види цибулі на зиму в домашніх умовах

Осінньої пори дбайливі господарі навперебій займаються збором урожаю. Вони переживають не лише за те, щоб встигнути зібрати все, що дозріло, а й щоб запастися та зберегти якомога більшу частину овочів, фруктів і ягід на зиму. Ця стаття допоможе розібратися з тонкощами сушіння різних видів цибулі на зимний період в домашніх умовах.

Продовжувати читання Сушена цибуля: як сушити різні види цибулі на зиму в домашніх умовах

Заморожена зажарка для супу з моркви і цибулі

Щоб пришвидшити процес приготування супу, можна заздалегідь заморозити засмажку з цибулі та моркви. Якщо ви один раз витратите трохи більше часу на заготовування овочів, потім зможете варити суп та готувати інші страви ледве не за п’ять хвилин. До того ж, таку заготовку можна використовувати і в інших стравах. Тому даємо вам простий рецепт заморожування засмажки з цибулі та моркви. Продовжувати читання Заморожена зажарка для супу з моркви і цибулі

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Овочеве рагу – проста і смачна  страва. Але взимку її не так легко готувати, бо всі продукти стають значно дорожчими. Тому пропонуємо вам рецепт простої заготовки рагу на зиму. Продовжувати читання Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Зимовий салат з баклажанами і зеленими помідорами

Баклажани і зелені помідори – це цікаве поєднання для заготовки на зиму. Тому пропонуємо вам простий рецепт страви. Продовжувати читання Зимовий салат з баклажанами і зеленими помідорами

Кабачкова ікра як в магазині: приготування ікри з борошном на зиму

Багато кому подобається заготовка кабачкової ікри, що по смаку, як в магазині. Тому пропонуємо рецепт такої страви. Продовжувати читання Кабачкова ікра як в магазині: приготування ікри з борошном на зиму