Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Овочеве рагу – проста і смачна  страва. Але взимку її не так легко готувати, бо всі продукти стають значно дорожчими. Тому пропонуємо вам рецепт простої заготовки рагу на зиму.Для приготування треба взяти:

  • солодкий болгарський перець – 1 кілограм;
  • кабачки – 1 кілограм;
  • баклажани – 1 кілограм;
  • гарбуз – 0,5 кілограма;
  • помідори – 1 кілограм;
  • морква – 0,5 кілограма;
  • цибуля – 0,5 кілограма;
  • олія – 1 склянка;
  • томатне пюре – 200 грамів;
  • сіль;
  • цукор.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Варто відзначити, що не обов’язково повністю дотримуватись пропорцій, вказаних вище. Наприклад, якщо ви любите м’який смак – покладіть більше гарбуза. Якщо помідори кислі – додайте більше цукру. Варіюйте пропорції так, щоб було смачно саме вам.

Як приготувати овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Спочатку всі овочі треба помити та дати їм висохнути.

Далі поріжте цибулю та моркву, обсмажте на олії і складіть в глибокий сотейник.

Після цього поріжте кубиками кабачки, баклажани, гарбуз, перець (його можна і кільцями). Також складіть в сотейник і налийте олію.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Помідори можна порізати невеликими шматками, а краще – перемолоти в блендері. Додайте томати до овочів і тушкуйте все на маленькому вогні протягом 60-ти хвилин.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Потім можна додати ще і томатне пюре, аби зробити страву цікавішою. Також посоліть і поцукруйте рагу.

Після цього варіть рагу ще 30-40 хвилин.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Далі  асорті можна  розкладати в чисті банки та закочувати.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Така смачна заготовка буде чудовим додатком до зимового столу. Вам не доведеться витрачати час, аби посмакувати свіже і ароматне рагу.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму