Овочеве рагу – проста і смачна страва. Але взимку її не так легко готувати, бо всі продукти стають значно дорожчими. Тому пропонуємо вам рецепт простої заготовки рагу на зиму.Для приготування треба взяти:
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Гарбуз, Кабачки, Морква, Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Томатне пюре, Цибуля, Цукор
- солодкий болгарський перець – 1 кілограм;
- кабачки – 1 кілограм;
- баклажани – 1 кілограм;
- гарбуз – 0,5 кілограма;
- помідори – 1 кілограм;
- морква – 0,5 кілограма;
- цибуля – 0,5 кілограма;
- олія – 1 склянка;
- томатне пюре – 200 грамів;
- сіль;
- цукор.
Варто відзначити, що не обов’язково повністю дотримуватись пропорцій, вказаних вище. Наприклад, якщо ви любите м’який смак – покладіть більше гарбуза. Якщо помідори кислі – додайте більше цукру. Варіюйте пропорції так, щоб було смачно саме вам.
Як приготувати овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму
Спочатку всі овочі треба помити та дати їм висохнути.
Далі поріжте цибулю та моркву, обсмажте на олії і складіть в глибокий сотейник.
Після цього поріжте кубиками кабачки, баклажани, гарбуз, перець (його можна і кільцями). Також складіть в сотейник і налийте олію.
Помідори можна порізати невеликими шматками, а краще – перемолоти в блендері. Додайте томати до овочів і тушкуйте все на маленькому вогні протягом 60-ти хвилин.
Потім можна додати ще і томатне пюре, аби зробити страву цікавішою. Також посоліть і поцукруйте рагу.
Після цього варіть рагу ще 30-40 хвилин.
Далі асорті можна розкладати в чисті банки та закочувати.
Така смачна заготовка буде чудовим додатком до зимового столу. Вам не доведеться витрачати час, аби посмакувати свіже і ароматне рагу.