Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день

Нельма відноситься до сімейства лососевих, а це значить, що новачкам слід ретельно подумати, що з неї можна приготувати, щоб не зіпсувати продукт. Через досить жирне м’ясо, нельму слід готувати дуже швидко, інакше м’ясо буде гірчити від занадто швидкого окислення. Краще розділити рибу на частини, і приготувати нельму різними способами. Найпростіше готувати малосольну нельму.

Залежно від ареалу проживання, вага нельми становить від 2 до 40 кг, але в середньому рибалкам дістається нельма вагою 5-10 кг.

Так багато відразу солити не варто, якщо у вас не намічається вечірка. Адже малосольну нельму зберігати довше тижня не рекомендується. Заморозьте свіжу нельму, і засолюйте її в міру необхідності.

Отже, приступаємо до засолюванні нельми. Очистіть нельму від луски, видаліть голову і нутрощі. Будьте обережні, в осінній нельмі може бути ікра, яку також можна засолити окремо. Ви ж пам’ятаєте, що нельма це лососевий вид, а значить, її ікра дуже смачна і корисна?

Вимийте очищену нельму і обсушіть її рушником. Зробіть глибокий надріз вздовж хребта, і видаліть його. Розкладіть нельму, як книжку і позбудьтеся від великих кісток.

Змішайте крупну сіль з перцем, і щедро посипте розкрите філе. При бажанні, можна додати дрібно порізану цибулю, це додасть рибі пікантності.

На рибину вагою 3 кг, потрібно не менше 100 гр солі, і 1 ч. л. перцю.

Складіть філе, притисніть його, і оберніть харчовою плівкою, щоб сік що буде виділятися не витікав назовні.

Приберіть «рулети» з нельми в холодильник, щоб вони добре просолились. Скільки потрібно солити нельму?

Нельму можна їсти і сирою, і її нерідко використовують для приготування суші. Але щоб отримати більш звичний нам смак, засолюють нельму 6-8 годин.

Якщо риба дуже велика, збільшіть час засолювання, або, наріжте філе на менші шматочки, і засолюйте у звичайній скляній банці.

Якщо потрібно зберегти малосольну нельму на більш тривалий термін, залийте в банку рослинне масло, щоб воно повністю покривало рибу.

Дивіться на відео, як смачно засолити нельму і зберегти її: