Ікра лосося занадто цінний продукт, щоб її смажити. Тривала термічна обробка для такої продукції вкрай небажана, але й сиру її їсти не варто. Щоб зробити ікру лосося їстівної, а заодно і забезпечити її збереження на тривалий час, слід знати, як засолити ікру лосося правильно. Залежно від того, як вам дісталася ікра, вибирається спосіб засолювання. Продовжувати читання Як засолити ікру лосося в домашніх умовах – два способи
Тег для заготовки на зиму: Солоний лосось
Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день
Нельма відноситься до сімейства лососевих, а це значить, що новачкам слід ретельно подумати, що з неї можна приготувати, щоб не зіпсувати продукт. Через досить жирне м’ясо, нельму слід готувати дуже швидко, інакше м’ясо буде гірчити від занадто швидкого окислення. Краще розділити рибу на частини, і приготувати нельму різними способами. Найпростіше готувати малосольну нельму. Продовжувати читання Як смачно посолити нельму – малосольна риба на кожен день
Як солити лосося сухим способом
Багато господинь на святковий стіл хочуть поставити все найсмачніше. Як правило, це одночасно і найдорожча страва. Солоний лосось – вже давно є делікатесом і бажаною стравою на нашому столі, але ціна його зовсім не радує. Можна трохи заощадити на покупці, і засолити лосось самостійно. Продовжувати читання Як солити лосося сухим способом
Як солити харіуса – два способи засолу
Харіус відноситься до сімейства лососевих, і володіє таким же ніжним м’ясом, що і інші його представники. Ареал проживання харіуса – північні райони, з кришталево чистими і крижаними річками. В кулінарії у харіуса є безліч застосувань, але найулюбленіший – це посол харіуса прямо на березі річки. Продовжувати читання Як солити харіуса – два способи засолу
Як солити кижуч – смачні рецепти
Як і більшість лососевих, кижуч (лосось срібний) є цінною і дуже смачною рибою. Найпростіший спосіб використовувати всі цінні смакові якості і корисні речовини – це засолювання кижуча. Солити можна не тільки свіжу рибу, але і після заморозки. Адже це північний мешканець, і на прилавки наших магазинів він надходить в замороженому вигляді, а не охолодженому. Продовжувати читання Як солити кижуч – смачні рецепти
Як солити форель – два простих способи посолу
При засолюванні форелі потрібно врахувати кілька факторів. Форель буває річкова і морська, свіжа і заморожена, стара, і молода, і виходячи з цих факторів, застосовують свій спосіб засолювання, і свій набір спецій. Продовжувати читання Як солити форель – два простих способи посолу
Як засолити ікру форелі – швидкий спосіб
Незважаючи на те, що форель це річкова риба, вона відноситься до сімейства лососевих. Це означає, що м’ясо цієї риби, як і її ікра, є цінним продуктом. Ікру форелі можна засолити своїми руками, і зробити це можна дуже швидко. Продовжувати читання Як засолити ікру форелі – швидкий спосіб