Багато кому подобається заготовка кабачкової ікри, що по смаку, як в магазині. Тому пропонуємо рецепт такої страви.
Інгредієнти: Кабачки, Морква, Мука, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Чорний перець мелений
Як приготувати кабачкову ікру на зиму як в магазині
Для приготування треба 3 кілограма кабачків, але важити їх необхідно без шкірки та насіння. Шкірку треба видалити ножем або приладдям для чищення овочів. А потім розрізати кабачки навпіл та дістати з них насіння ложкою.
Після цього можна різати кабачки кубиками та складати в каструлю.
Додайте 200 грамів води, закрийте кришкою та варіть на маленькому вогні 40-50 хвилин, доки кабачки не стануть м’якими.
Тим часом візьміть 1 кілограм моркви, 500 грамів цибулі. Моркву потріть на крупній тертці, а цибулю поріжте кубиками. Далі вилийте на пательню 100 грамів олії і смажте овочі 50 хвилин.
Після цього складіть кабачки та засмажку в блендер і подрібніть.
Щоб вийшло однорідне пюре, краще закладайте інгредієнти невеликими порціями. Потім злийте все в каструлю та додайте 200 грамів томатної пасти, 2 столові ложки солі і 4 столові ложки олії.
Тепер варіть ікру 50 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні. І обов’язково мішайте її кожні 5 хвилин. Цього часу достатньо, щоб страва уварилася та трохи загустіла.
Тим часом обсмажте 3 столових ложки борошна на сухій пательні.
Постійно перемішуйте борошно, аби воно стало вершкового кольору та мало приємний аромат.
Додайте в заготовку борошно та 3 дрібки чорного меленого перцю, перемішайте та тушкуйте ще 5-7 хвилин. Далі розлийте ікру в чисті банки, стерилізуйте їх на водяній бані 15 хвилин і закатайте кришками.
Ось і все, ваша ікра готова.
Зберігати її треба в прохолодному місці. Така ікра – чудовий додаток до ваших страв. Смачного!