Хрусткі мариновані кабачки на зиму без стерилізації

Мариновані кабачки – це цікава закуска до вашого столу. Тому пропонуємо найелементарніший рецепт приготування цієї страви.

Для приготування треба взяти:

Хрусткі мариновані кабачки на зиму

  • 2 кабачка;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 парасольки кропу;
  • 2 листочка вишні;
  • 4 горошинки чорного перцю;
  • 1 чайну ложку гірчиці у вигляді насіння;
  • 0,5 літра води;
  • 1 чайну ложку солі;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 50 мілілітрів 9-% оцту.

Цього вистачить на 2 півлітрові банки кабачків.

Як маринувати кабачки на зиму

Візьміть стерилізовані банки. На дно покладіть листочки вишні (для хрумкості кабачків), зелень, перець, часник, парасольки кропу.

Хрусткі мариновані кабачки на зиму

Далі візьміть  кабачки з тонкою шкіркою, поріжте їх кружальцями товщиною 1 сантиметр та складіть в банки.

Хрусткі мариновані кабачки на зиму

Далі доведіть до кипіння воду, залийте нею кабачки і лишить на 15 хвилин. Потім злийте, знову доведіть до кипіння, залийте на 10 хвилин. Далі злийте і додайте  гірчицю, сіль, цукор, перець. Доведіть маринад до кипіння.

Хрусткі мариновані кабачки на зиму

Зразу ж залийте його в банку, закатайте стерилізованими кришками, переверніть тару догори дном, закутайте ковдрою чи рушниками та лишіть до ранку.

Хрусткі мариновані кабачки на зиму

Зберігати таку заготовку можна навіть при кімнатній температурі. Смакуйте хрумкі кабачки і насолоджуйтеся їх чудовим смаком.