Баклажани і зелені помідори – це цікаве поєднання для заготовки на зиму. Тому пропонуємо вам простий рецепт страви.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Зелені помідори, Морква, Оцет, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Для приготування треба взяти:
- баклажани – 3 кілограма (маленькі без насіння);
- зелені помідори – 1,5 кілограма ;
- перець болгарський – 3 кілограма ;
- часник – 3 великих головки;
- морква – 1,5-2 кілограма ;
- червоні стиглі помідори – 2 кілограма ;
- цибуля 2 кілограма .
Помийте і почистіть всі овочі, звільніть їх від плодоніжок. Потім всі інгредієнти, окрім зелених помідорів та баклажан, пропустіть через м’ясорубку та перемішайте.
Далі залийте томатним пюре з стиглих помідорів та поставте а вогонь.
В овочеву суміш необхідно додати:
- цукор – 4 столових ложки;
- сіль – 3 столових ложки;
- оцет 9% – 120 грамів.
Доведіть до кипіння, постійно знімаючи пінку, та кип’ятіть 30 хвилин на маленькому вогні.
Тим часом підготуйте помідори і баклажани – наріжте їх кружальцями товщиною 0,5 сантиметра.
Слідкуйте, щоб усі кружальця були приблизно одного розміру.
Поставте воду, підсоліть і дайте їй закипіти. А потім потримайте в ній баклажани 30-40 секунд.
Далі відкиньте синенькі на сито, аби стекла вода.
Тепер можна викладати інгредієнти в стерилізовані банки. Робіть це шарами: 3 столових ложки овочевої суміші – шар синіх – шар зелених помідор. І так до самого верху банки. Останній шар має бути з овочевої суміші.
Стерилізувати заготовку треба 30-50 хвилин. Перед тим, як закатати, покладіть в кожну банку 1 чайну ложку оцту.
Цей простий рецепт допоможе зробити цікавий та смачний салат, який буде ідеально доповнювати різні страви, а також може виступати в ролі окремої закуски.