Смачний домашній томат на зиму швидко і просто

Томат – це чудова заготовка, яка ніколи не буде зайвою. Пропонуємо вам дуже простий і швидкий рецепт.

Для приготування треба взяти:

Домашній томат на зиму

  • помідори;
  • сіль;
  • перець.

Як приготувати томат на зиму в домашніх умовах

Спочатку відберіть помідори, помийте та приберіть з них пошкоджені частини. Потім поріжте на великі шматочки.

Домашній томат на зиму

Далі треба перемолоти помідори. Для цього можна використати соковіджималку, комбайн чи м’ясорубку.

Домашній томат на зиму

Після цього перелийте сік в каструлю, де він буде варитися.

Домашній томат на зиму

Посоліть, поперчіть томат, поставте його на  маленький вогонь, доведіть до кипіння і варіть 30-40 хвилин.

Тим часом підготуйте банки і кришки. Потім розлийте томат в тару.

Домашній томат на зиму

Далі закатайте банки кришками, оберніть їх ковдрою чи рушником та залиште так до повного охолодження. Зберігати заготовку треба в прохолодному місці. Це може бути льох, підвал, комора чи кухонна шафа.

Домашній томат на зиму

Цей томат можна пити, розбавивши з водою, додавати в засмажку до борщу, використовувати в якості соусу під час тушкування. Варіантів є безліч, і завжди він додаватиме стравам чудовий смак.