Томат – це чудова заготовка, яка ніколи не буде зайвою. Пропонуємо вам дуже простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти: Помідори, Сіль, Чорний перець мелений
Для приготування треба взяти:
- помідори;
- сіль;
- перець.
Як приготувати томат на зиму в домашніх умовах
Спочатку відберіть помідори, помийте та приберіть з них пошкоджені частини. Потім поріжте на великі шматочки.
Далі треба перемолоти помідори. Для цього можна використати соковіджималку, комбайн чи м’ясорубку.
Після цього перелийте сік в каструлю, де він буде варитися.
Посоліть, поперчіть томат, поставте його на маленький вогонь, доведіть до кипіння і варіть 30-40 хвилин.
Тим часом підготуйте банки і кришки. Потім розлийте томат в тару.
Далі закатайте банки кришками, оберніть їх ковдрою чи рушником та залиште так до повного охолодження. Зберігати заготовку треба в прохолодному місці. Це може бути льох, підвал, комора чи кухонна шафа.
Цей томат можна пити, розбавивши з водою, додавати в засмажку до борщу, використовувати в якості соусу під час тушкування. Варіантів є безліч, і завжди він додаватиме стравам чудовий смак.