Домашнє томатне пюре: смак літа морозною зимою

Томат-пюре або томатне пюре (італ. passata) уже давно широко застосовується в кулінарії, здається, нема такої страви, інгредієнтом якої б воно не було. Звичайно ж, цей продукт є в кожному магазині. Але ні з чим не зрівняти смак домашньої заготівлі, а якщо ще й приготовленої із зібраних помідорів з власного городу, то це взагалі можна вважати мрією усіх господинь. До того ж ні для кого не секрет, що на обгортці куплених баночок, крім основних складників є маса хімічних речовин, які дуже шкідливі для здоров’я людини.

Продовжувати читання Домашнє томатне пюре: смак літа морозною зимою

Швидке малинове варення без варіння – рецепт з секретом

Варення можна готувати дуже легко. Для цього його треба не проварювати. Правда, необхідно знати невеличкі нюанси, які допоможуть зробити заготовку, що не зіпсується. Зараз ми розкажемо вам, як приготувати малинове варення без варіння. Продовжувати читання Швидке малинове варення без варіння – рецепт з секретом

Царське варення з аґрусу з горіхами – простий рецепт

Особливість царського варення з аґрусами полягає в тому, що в десь в половині ягідок можна зустріти волоські горіхи. Вони додають цікавий присмак, а також стають сюрпризом для тих, хто їсть цю страву вперше. Тому якщо ви хочете побалувати себе чимось неймовірно смачним та цікавим – пропонуємо вам рецепт царського варення з аґрусу з горіхами. Продовжувати читання Царське варення з аґрусу з горіхами – простий рецепт

Заморожена зажарка для супу з моркви і цибулі

Щоб пришвидшити процес приготування супу, можна заздалегідь заморозити засмажку з цибулі та моркви. Якщо ви один раз витратите трохи більше часу на заготовування овочів, потім зможете варити суп та готувати інші страви ледве не за п’ять хвилин. До того ж, таку заготовку можна використовувати і в інших стравах. Тому даємо вам простий рецепт заморожування засмажки з цибулі та моркви. Продовжувати читання Заморожена зажарка для супу з моркви і цибулі

Як заморозити запечений перець на зиму для салату або супу

Перець – це хороший додаток до салатів та супів. Але взимку  він коштує досить дорого,  тому варто заготувати цей овоч заздалегідь. А щоб він вийшов особливо смачним і не втратив свій аромат, перчик можна спочатку запекти, а потім – заморозити. Зараз ми вам розкажемо, як це зробити. Продовжувати читання Як заморозити запечений перець на зиму для салату або супу

Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Заморожені овочеві суміші – це чудова можливість не витрачати багато часу на приготування рагу, омлетів та інших страв. Сьогодні такі суміші можна знайти у всіх магазинах. Але, насправді, їх легко приготувати самим. Наприклад, щоб зробити мексиканську суміш, треба лишень 30 хвилин. Така заготовка з яскравих овочів виходить дуже корисною та смачною, а її запах зразу ж нагадує про літо. Продовжувати читання Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Домашнє варення з обліпихи без кісточок

Обліпиха – це дуже корисна ягода, з якої можна приготувати різноманітні заготовки. Одна з них – варення. Ми пропонуємо простий і смачний рецепт варення обліпихи без кісточок. Воно має дуже прозору консистенцію та чудовий бурштиновий колір. Таке варення можна подавати в якості додатку до млинців чи оладок, а також класти в пиріжки. Продовжувати читання Домашнє варення з обліпихи без кісточок

Компот зі сливи на зиму з кісточками без стерилізації

Консервований компот – це один з найпопулярніших способів заготовування різноманітних видів фруктів та ягід. Його використовують так само часто, як і готують варення або повидло.

Ми пропонуємо дуже простий рецепт, який допоможе вам приготувати смачний компот зі сливами з кісточками. Його нескладно варити, не треба на це витрачати багато часу, а компот вийде просто ідеальним. Продовжувати читання Компот зі сливи на зиму з кісточками без стерилізації

Прозоре варення з груш з лимоном на зиму

Варення з груш та лимонів – це не тільки дуже смачні, а ще і дуже гарні солодощі. Пружні скибочки в прозорому сиропі виглядають просто чудово. Тому ми пропонуємо вам рецепт приготування такого варення. Продовжувати читання Прозоре варення з груш з лимоном на зиму

Домашній заморожений кріп на зиму з сіллю

Кріп – це універсальна зелень, яку додають до різних страв, починаючи з вареної картоплі та закінчуючи рибою. Також кріп смакує в різних салатах. Тому на зиму його варто заготувати в замороженому вигляді. Так кріп збереже свій запах і смак. А зараз ми поділимося з вами цікавим рецептом приготування заморозки кропу з сіллю. Продовжувати читання Домашній заморожений кріп на зиму з сіллю