Як солити капусту в бочці на зиму – старий рецепт, перевірений поколіннями

Квашена капуста має одну незрозумілу властивість. Вона кожен раз виходить різною за смаком, навіть, якщо робить її одна і та ж господиня, по одному і тому ж рецепту. Заготовлюючи капусту на зиму, ніколи не знаєш напевно, яка вона вийде. Щоб капуста в будь-якому випадку вийшла смачною, слід скористатися старими рецептами соління і згадати деякі хитрощі. Продовжувати читання Як солити капусту в бочці на зиму – старий рецепт, перевірений поколіннями

Заморожена квашена капуста на зиму: кращий спосіб зберігання в морозильній камері

Останнім часом багато господинь відмовляються від заготовок овочів на зиму. Але це лише тому, що ніде зберігати всі ці банки з різноманітною консервацією. Льохів вже немає, а в коморах, часом, занадто тепло. Якщо банки з маринованими овочами стоять нормально, то квашені овочі перекисають і стають неїстівними. Деякі соління можна заморозити і квашена капуста в їх числі.  Продовжувати читання Заморожена квашена капуста на зиму: кращий спосіб зберігання в морозильній камері

Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

У 90-ті роки домашня заготовка різноманітних салатів-лечо була практично обов’язковою для кожної сім’ї. Салати робили з одних овочів або ж з добавками з різних видів круп. Особливо популярні були консервації з рисом і перловкою. Такі закуски в народі називалися «Сніданок туриста». Сьогодні ми розглянемо з вами найпопулярніші рецепти приготування домашнього лечо з рисом. Продовжувати читання Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

Квашена ріпа на зиму – корисно і смачно

Зараз кажуть, що наші предки були набагато здоровішими і фізично міцнішими, ніж нинішнє покоління. Але ж харчування у наших предків було не таким різноманітним, та й навряд чи вони знали про користь того, чи іншого продукту, і підраховували вітаміни з калоріями. Але, кожен знає, що наші предки їли овочі, а казок і приказок про ріпу – і не злічити. Продовжувати читання Квашена ріпа на зиму – корисно і смачно

Як солити капусту в розсолі в банці

Деякі сорти капусти не відрізняються соковитістю, а зимові сорти і зовсім бувають «дубовими». Використовувати для салатів, або борщів таку капусту неможливо, але її можна заквасити в розсолі. Зазвичай таку капусту заквашують в трилітрових банках, і засолюють у міру необхідності весь рік. Цей вид закваски хороший тим, що при ньому капуста виходить завжди. Продовжувати читання Як солити капусту в розсолі в банці

Зимовий салат: яблука, хрін та морква – дуже смачна заготовка з хрону на зиму

Мені дуже подобається цей домашній рецепт салату з яблук, моркви та хрону за легкість приготування. Виходить смачне та привабливе асорті. Не пошкодуйте трохи свого вільного часу на приготування цієї заготовки з хрону, скористайтеся рецептом — і ви отримаєте смачне та корисне овочево-фруктове асорті із неповторним смаком літа. Продовжувати читання Зимовий салат: яблука, хрін та морква – дуже смачна заготовка з хрону на зиму

Як сушити моркву на зиму в домашніх умовах: всі способи заготовки сушеної моркви

Моркву у сушеному вигляді дуже зручно заготовлювати тим, хто не має спеціальних місць для зберігання свіжих овочів. Для того щоб заморозити коренеплоди, також знадобиться об’ємна морозилка. Засушена морква є найоптимальнішим способом заготівлі: у ній залишаються всі корисні речовини та смакові якості. Крім того, місця для її зберігання треба зовсім не багато. Тому варто взяти до уваги способи якими можна засушити моркву на зимний період в домашніх умовах, представлені в цій статті.

Продовжувати читання Як сушити моркву на зиму в домашніх умовах: всі способи заготовки сушеної моркви

Заморожена зажарка для супу з моркви і цибулі

Щоб пришвидшити процес приготування супу, можна заздалегідь заморозити засмажку з цибулі та моркви. Якщо ви один раз витратите трохи більше часу на заготовування овочів, потім зможете варити суп та готувати інші страви ледве не за п’ять хвилин. До того ж, таку заготовку можна використовувати і в інших стравах. Тому даємо вам простий рецепт заморожування засмажки з цибулі та моркви. Продовжувати читання Заморожена зажарка для супу з моркви і цибулі

Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Заморожені овочеві суміші – це чудова можливість не витрачати багато часу на приготування рагу, омлетів та інших страв. Сьогодні такі суміші можна знайти у всіх магазинах. Але, насправді, їх легко приготувати самим. Наприклад, щоб зробити мексиканську суміш, треба лишень 30 хвилин. Така заготовка з яскравих овочів виходить дуже корисною та смачною, а її запах зразу ж нагадує про літо. Продовжувати читання Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму

Овочеве рагу – проста і смачна  страва. Але взимку її не так легко готувати, бо всі продукти стають значно дорожчими. Тому пропонуємо вам рецепт простої заготовки рагу на зиму. Продовжувати читання Овочеве рагу з баклажанами і кабачками на зиму