Зимовий салат: яблука, хрін та морква – дуже смачна заготовка з хрону на зиму

Мені дуже подобається цей домашній рецепт салату з яблук, моркви та хрону за легкість приготування. Виходить смачне та привабливе асорті. Не пошкодуйте трохи свого вільного часу на приготування цієї заготовки з хрону, скористайтеся рецептом — і ви отримаєте смачне та корисне овочево-фруктове асорті із неповторним смаком літа.

Як приготувати салат з хрону на зиму.

хрін

Спершу підготуємо овочі. Пропорції та кількість овочів кожна господиня може вибрати самостійно. Я ж беру на 1 кг кореня хрону 1 кг моркви і ½ кг кисло-солодких яблук.

Всі три компоненти асорті потрібно ретельно вимити, далі очистити овочі від шкірки.

На великій терці натерти очищені овочі, а потім перемішати їх до однорідної маси.

Готуємо розсіл для салату: треба закип’ятити воду, додавши на кожен літр води три-чотири столові ложки цукрового піску та дві-три столові ложки повареної солі (за смаком). Перекладаємо нашу заготовку у чисті, стерильні банки та заливаємо розсолом.

Накриваємо баночки стерильними кришками та ставимо їх стерилізуватись на малому вогні. Час стерилізації — 15-20 хвилин.

Після термічної обробки консервацію потрібно герметично закупорити і негайно охолодити.

Перед тим, як подавати на стіл таке асорті, потрібно злити з банки розсіл, а салат заправити за бажанням:  рослинним маслом або свіжою сметанкою.