Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Заморожені овочеві суміші – це чудова можливість не витрачати багато часу на приготування рагу, омлетів та інших страв. Сьогодні такі суміші можна знайти у всіх магазинах. Але, насправді, їх легко приготувати самим. Наприклад, щоб зробити мексиканську суміш, треба лишень 30 хвилин. Така заготовка з яскравих овочів виходить дуже корисною та смачною, а її запах зразу ж нагадує про літо.

Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування мексиканської овочевої суміші.

До складу суміші входить:

  • свіжа кукурудза;
  • молодий зелений горошок;
  • червоний болгарський перець;
  • морква;
  • молодий кабачок.

Всі продукти можна брати в довільному співвідношенні, тому в рецепті не вказана їх конкретна кількість.

Як заморозити овочеву суміш на зиму

Спочатку всі овочі треба промити  та розкласти на рушниках, аби вони висохли.

Для приготування такої заморозки  варто брати молодий горошок, який дозріває в червні та липні. Тому якщо суміш буде готуватися пізніше, горошок необхідно заморозити заздалегідь.

Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Молоду кукурудзу варити не треба. Її необхідно тільки звільнити від листя та волосинок, а потім взяти гострий ніж та зрізати зерна під кутом.

Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Болгарський перець треба позбавити насіння і плодоніжки, а потім порізати на невеликі кубики.

Заморожена мексиканська суміш овочів

Моркву необхідно почистити і також порізати у вигляді кубиків.

Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

Молодий кабачок також ріжуть на кубики разом зі шкіркою і насінням.

Мексиканська овочева суміш заморожена на зиму

У випадку, коли кабачок більш зрілий, шкірку та насіння доведеться видалити, аби вони не зіпсували смак суміші.

Тепер лишилося змішати всі інгредієнти в одній ємності, а потім розкласти по пакетам чи контейнерам і відправити в морозильну камеру.

Заморожена мексиканська суміш овочів

До речі, якщо ви використовуєте вже заморожений горошок, додавайте його в суміш вже перед тим, як будете класти її в морозильну камеру. Бо якщо ви зробити це раніше – він розморозиться, зіпсується сам і зіпсує заготовку.

Таку суміш не треба розморожувати перед приготуванням. Просто покладіть її на пательню, трохи обсмажте а потім проваріть в невеликій кількості води чи бульйону протягом 10-15 хвилин. Після цього її можна додавати в різні страви.