Щоб пришвидшити процес приготування супу, можна заздалегідь заморозити засмажку з цибулі та моркви. Якщо ви один раз витратите трохи більше часу на заготовування овочів, потім зможете варити суп та готувати інші страви ледве не за п’ять хвилин. До того ж, таку заготовку можна використовувати і в інших стравах. Тому даємо вам простий рецепт заморожування засмажки з цибулі та моркви.
Інгредієнти: Морква, Рослинна олія, Цибуля
Як зробити засмажку для супу з цибулі і моркви
Необхідно взяти моркву та цибулю в однаковій кількості.
Це може бути і три морквини та три цибулини, а може бути 5 кілограмів моркви та 5 кілограмів цибулі. Кількість неважлива, адже у кожного свої потреби. Головне, щоб зберігалася пропорція. Просто, чим більше у вас овочів – тим довше доведеться їх підготовлювати.
Моркву необхідно натерти на тертці, а цибулю порізати великими квадратиками. Далі візьміть пательню, розігрійте, влийте на неї 100 грамів олії, розігрійте олію, насипте цибулю і смажте кілька хвилин, доки вона не стане напівпрозорою. Також вона повинна розсипатися на окремі шматочки.
А от золотою цибулі ставати ще рано, бо якщо ви досмажите її до такого стану, то потім вона просто згорить.
Далі додайте моркву і обсмажте її разом з цибулею.
Дехто тушкує овочі, але краще їх підсмажити до легкого рум’янцю. Не забувайте час від часу перемішувати засмажку, аби вона не пригоріла. Готовність треба визначати по тому, наскільки овочі наповнилися олією та по їх кольору. Якщо морква і цибуля стали золотими, а олія зникла з пательні – значить, засмажка готова.
Далі почекайте, коли заготовка повністю вистигне, потім розкладіть її в пакети та відправте в морозилку. Також можна зробити заморозку у вигляді ковбаски, а потім відрізати стільки, скільки вам треба для приготування тої чи іншої страви.
Якщо ви точно знаєте, скільки засмажки будете використовувати за один раз – розкладіть її в пакети порційно.
Обирайте той спосіб, який буде зручним саме для вас.
Така засмажка по своєму смаку взагалі не відрізняється від свіжої. А от час економить дуже помітно. Перед приготування заготовку не треба розморожувати. Просто покладіть її до інших інгредієнтів та готуйте швидко і з задоволенням.