Як засолити тріску – два простих рецепти

На відміну від печінки, м’ясо тріски зовсім не жирне і цілком підходить для дієтичного харчування. Наші господині звикли купувати заморожене або охолоджене філе тріски і, зазвичай, його використовують для смаження. Смажена тріска, безумовно, дуже смачна, але солона тріска набагато корисніша. Розглянемо два основних рецепти смачного засолу тріски.  Продовжувати читання Як засолити тріску – два простих рецепти

Як смачно засолити ікру карася – простий рецепт засолки

Часто річковою рибою нехтують, віддаючи весь улов коту або банально смажать на сковороді. Цим самим господині позбавляють себе смачних страв, які можна приготувати з річкової риби. Ви коли небудь пробували ікру карася, тільки не смажену, а солону? Продовжувати читання Як смачно засолити ікру карася – простий рецепт засолки

Як засолити ікру сазана смачно – простий рецепт

Сазан досить велика риба. У наших водоймах зустрічаються особини вагою до 20 кг і до 1 метра в довжину. Досить одного сазана і на тиждень, навіть, велика родина буде забезпечена рибними стравами. Якщо як приготувати саму рибу все більш-менш зрозуміло, то як готувати ікру знають не всі. Ми звикли смажити ікру, але, набагато смачніша і корисніша солона ікра. Як солити ікру сазана ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як засолити ікру сазана смачно – простий рецепт

Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо. Продовжувати читання Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Як солити гливи гарячим способом

Гливи – одні з небагатьох грибів, які культивуються і вирощуються в промислових масштабах. За харчовою цінністю гливи можуть зрівнятися з м’ясо-молочними продуктами і, при цьому, мають властивості, що розщеплюють холестерин. Продовжувати читання Як солити гливи гарячим способом

Як солити печериці – два способи засолу грибів

Печериці, одні з небагатьох грибів, які можна їсти сирими, не піддаючи їх термічній обробці. Єдина вимога – це молодість грибочка і його свіжість. Якщо гриби вже два тижні лежали на полиці в супермаркеті, то краще не ризикувати. Тим більше, що солоні печериці набагато смачніші ніж свіжі і, в даному випадку, безпечніші. Продовжувати читання Як солити печериці – два способи засолу грибів

Як солити лисички на зиму – два способи

Скільки на світі грибників, стільки існує і способів засолювання грибів. Лисички вважаються королями серед грибів. Вони мають ніжний горіховий присмак, тримають форму і зберігають колір, навіть, після термічної обробки. Лисички рідко маринують, хоча і це можливо. Але солоні лисички дивовижно смачні та універсальні. Їх можна подавати як салат, смажити з ними картоплю або додавати в перші страви. Продовжувати читання Як солити лисички на зиму – два способи

Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці

Заготовки на зиму – завжди клопітка справа, і багато господинь шукають способи полегшити задачу. Це не означає, що господині ледачі. Просто розумна оптимізація хороша навіть на кухні. Тому, я і хочу представити кілька простих способів, які, безсумнівно, полегшать багатьом приготування смачного овочевого лечо на зиму. Продовжувати читання Лечо без стерилізації на зиму – рецепт ледачого лечо в мультиварці

Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

У 90-ті роки домашня заготовка різноманітних салатів-лечо була практично обов’язковою для кожної сім’ї. Салати робили з одних овочів або ж з добавками з різних видів круп. Особливо популярні були консервації з рисом і перловкою. Такі закуски в народі називалися «Сніданок туриста». Сьогодні ми розглянемо з вами найпопулярніші рецепти приготування домашнього лечо з рисом. Продовжувати читання Лечо з рисом – сніданок туриста: рецепти заготовки на зиму салату-закуски – як приготувати домашнє лечо з додаванням рису

Рецепт квашених лимонів на зиму і на кожен день

У світовій кухні існує безліч дивних на перший погляд рецептів. Деякі з них часом навіть спробувати страшно, але раз спробувавши, ти вже не можеш зупинитися, і ретельно записуєш собі в блокнотик цей рецепт. Однією з таких дивних страв є квашений лимон. Продовжувати читання Рецепт квашених лимонів на зиму і на кожен день