Хрустка, пікантна, напівпрозора кисло-солодка маленька цибулька – це дуже смачна закуска. Пропонуємо вам простий рецепт приготування такої маринованої заготовки.
Інгредієнти: Вода, Кріп, Лавровий лист, Оцет, Пекучий перець, Перець чорний горошок, Сіль, Цибуля, Цукор
Для приготування вам треба взяти:
- цибуля посівна (маленька) – 1 кілограм;
- сіль – неповна 1 столова ложка;
- цукор – 1,5 столової ложки;
- оцет 9% – 70 мілілітрів;
- пекучий перчик чилі – 1 стручок;
- чорний перець горошком;
- парасольки кропу;
- лавровий лист.
Як маринувати дрібну цибулю на зиму
Спочатку переберіть та почистіть цибулю.
Старайтеся обирати максимально дрібну цибульку, бо саме від цього залежить смак заготовки.
Закип’ятіть воду, закиньте в неї цибулю та проваріть на великому вогні 3 хвилини.
Більше врити не можна, бо тоді страва зіпсується.
Після цього зразу ж перекладіть цибулю в миску з крижаною водою (додайте в холодну воду кубики льоду). Завдяки цьому цибулька вийде дуже хрумкою.
Після цього можна починати готувати маринад.
Візьміть 0,5 літра води та додайте оцет, цукор, сіль, кріп, лавровий лист, перець і кип’ятіть 1-2 хвилини, доки цукор і сіль повністю не розчиняться. Якщо хочете, щоб цибуля була максимально гострою – поріжте перець перед тим, як класти його в маринад. А щоб забрати надто сильний аромат кропу і лаврових листочків, перед заливанням цибулі їх можна дістати з маринаду.
Стерилізуйте банки, складіть туди холодну цибулю залийте гарячим маринадом (щоб банка не луснула від перепадів температури – поставте її на широкий ніж).
Далі стерилізуйте банки в каструлі з водою не більше 5-ти хвилин. Тим часом стерилізуйте кришки. Потім закрутіть ними банки, почекайте коли цибуля вистигне та можете відправляти її на зберігання. Така маринована заготовка зберігається дуже довго.
Рекомендуємо консервувати таку цибулю в невеликій тарі, аби завжди можна було відкрити свіжу цибульку та з’їсти її за один раз.
Готуйте за цим простим рецептом та смакуйте мариновану цибульку.