Заготовка для розсольнику зі свіжих огірків на зиму

Розсольник – це дуже популярна перша страва, яку любить багато людей Але приготування розсольнику займає деякий час. Тому, щоб його  зекономити, пропонуємо вам рецепт заготовки. Її використання значно прискорить процес приготування, зробить його набагато легшим і зручнішим.

Як зробити заготовки з огірків для розсольнику

Найкраще для заготовки підходять перерослі або просто дуже великі огірки. Їх треба почистити від шкірки та видалити насіння, якщо воно дуже велике (для цього розріжте огірки на половинки вздовж овочу та дістаньте з них насіння).  Кожен огірок треба порізати на кубики по 5 міліметрів.

Заготівля для розсольнику зі свіжих огірків

У вас має вийти 800 грамів готової нарізки. Далі візьміть 4 середні цибулі (це 150 грамів), почистіть та поріжте на четвертинки.

Заготівля для розсольнику зі свіжих огірків

Можна різати і півкільцями, але вони виглядають недостатньо гарно.

Далі візьміть 3 великі зубчики часнику. Можна нарізати його так, як вам подобається, або пропустити через прес.

Змішайте огірки з цибулею і часником, додайте 60 грамів (3,5 столових ложки без гірки) цукру, 30 грамів (1 столова ложка з великою гіркою) солі,  40 мілілітрів 9% оцту та 50 мілілітрів олії.

Заготівля для розсольнику зі свіжих огірків

Акуратно перемішайте масу ложкою і поставте в холодильник на ніч.

Заготівля для розсольнику з огірків на зиму

До ранку огірки пустять сік, з якого утвориться розсіл, що повністю їх закриє.

Заготівля для розсольнику з огірків на зиму

Далі треба вилити заготовку в каструлю та кип’ятити її рівно 5 хвилин.

Заготівля для розсольнику з огірків на зиму

Стерилізуйте банки (бажано, об’ємом від 500 грамів і менше), розкладіть в них заготовку, закрийте стерильними кришками і закрутіть. Далі закрийте ковдрою, лишить так на добу, а потім приберіть в прохолодне місце для подальшого зберігання.

Заготівля для розсольнику з огірків на зиму

Варто відзначити, що таку заготовку можна використовувати і для вінегрету. Вона завжди чудово смакує і допомагає приготувати смачні страви набагато швидше.