Якщо ви любите баклажани, але вам набридли класичні рецепти, тоді саме для вас пропонуємо цю чудову і просту заготовку – баклажани з печерицями. Такий салат точно сподобається всім, хто любить смачні і цікаві страви.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Запашний перець, Морква, Оцет, Печериці, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Для приготування необхідно взяти:
- баклажани – 10 штук;
- болгарський перець – 10 штук;
- морква – 6 штук;
- цибуля – 10 штук;
- часник – 10 зубчиків;
- печериці – 1,5 кг.
А для маринаду вам знадобиться:
- 1 склянка олії;
- 150 мілілітрів оцту;
- 2 столові ложки солі;
- 1 склянка цукру.
Як приготувати салат з баклажанів з печерицями
Спочатку необхідно підготувати овочі. Для цього синенькі наріжте смужками або соломкою, пересипте сіллю та лишіть на 30 хвилин. Потім промийте, відіжміть і дайте рідині стекти. Так ви позбавитеся зайвої гіркоти.
Після цього помийте перець, витягніть з нього насіння та поріжте півкружальцями.
Тепер треба потерти моркву на тертці, яка використовується для моркви по-корейськи. Можна взяти і звичайну, якщо такої нема. Зміниться лише зовнішній вигляд.
Далі поріжте цибулю півкільцями.
Тепер треба порізати печериці. Середні необхідно розрізати на 4 частини, великі – на 6-8 частин. Ніжки не відрізуйте, бо вам треба зберегти форму гриба, аби салат вийшов гарний.
Часник пропустіть через прес.
Тепер акуратно змішайте баклажани, болгарський перець, моркву, цибулю та гриби.
Візьміть велику каструлю, влийте туди олію, оцет, сіль, цукор. Поставте на вогонь і дайте маринаду закипіти. Потім складіть овочі і варіть 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте часник.
Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки, на дно яких заздалегідь покладіть по кілька горошин чорного та запашного перцю. Закрийте заготовки стерилізованими кришками, закатайте, поставте догори дном і вкрийте теплою ковдрою. Лишіть банки в теплі, доки вони повністю не охолонуть.
З такої кількості інгредієнтів ви маєте отримати приблизно 6 літрів салату.
Зберігайте салат в прохолодному місці. Така закуска чудово смакує як окрема страва та додаток до гарнірів.