Як приготувати джем з гострого перцю чилі в домашніх умовах: оригінальний рецепт пекучого джему

Цей джем з гострого перцю – ідеальний рецепт для тих, хто любить пікантну їжу. Додавши соус до будь-якої страви, ви зразу ж отримаєте неймовірно гострий смак. Такий джем готується з суміші перців – чилі (гострий) і болгарський. І можна змінювати співвідношення цих двох перців, щоб робити більш гострий, або «м’який» джем. Цукор, що входить до складу джему гасить гіркоту, і надає кисло-солодкого смаку, це робить джем незамінним для нагетсів, сиру і м’ясних страв.

Для приготування необхідно взяти:

  • гострий перець – 1 кілограм;
  • болгарський перець – 750 грамів;
  • гострий перець чилі – 250 грамів;
  • цукор – 1 кілограм;
  • яблучний оцет, або сік лимона – 50 грамів.

Оберіть м’ясистий болгарський перець, який дасть джему достатньо м’якоті. Що до кольору, то тут все залежить від ваших вподобань. Якщо хочете червоний джем – тоді підійде тільки червоний перець, а якщо вам все одно – беріть будь-який колір. Наприклад, жовтий перець зробить соус оранжевим.

Візьміть перець всіх видів, почистіть від плодоніжок і насіння, поріжте. Коли будете працювати з чилі – обов’язково вдягніть рукавички, щоб не попекти руки.

Перець можна зразу ж подрібнити в блендері, або протерти через сито після тушкування.

Візьміть каструлю з товстим дном, складіть туди перець, додайте пару столових ложку води, оцет, накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні до м’якості. Не забувайте час від часу мішати страву.

Коли перець приготується – подрібніть його, якщо не зробили це раніше. Краще використати сито, бо воно дозволяє позбутися шкірки та насіння.

Знову візьміть товстостінну каструлю покладіть туди пюре з перців, всипте цукор, перемішайте і тушкуйте протягом 30-40 хвилин на дуже  маленькому вогні.

Далі лишилося залити джем в стерилізовані банки, закатати кришками дати вистигнути і відправити на зберігання. В темному прохолодному місці такий соус зберігається два роки, не змінюючи кольору та смаку.

Цей джем стане ідеальним додатком до м’ясних страв. Він підкреслить їх смак та зробить його ще цікавішим.

А, наостанок, рецепт варення з перцю: