Солена, мочена або квашена цибуля на зиму – м’яка і корисна закуска

При заквашуванні або маринуванні овочів, багато господинь додають невеликі цибулини в розсіл для смаку. ЇЇ треба зовсім небагато, але з цибулею будь-яка страва стає смачнішою. Потім, відкривши баночку з квашеними огірочками або помідорами, ми виловлюємо ці цибулини, і з задоволення хрумкаємо ними. Але, чому окремо не заквасити цибулю? Це смачно, корисно і не дуже клопітно.

Найскладніше – це знайти маленькі цибулини і очистити їх від лушпиння. Як правило, вони чистяться жахливо погано і потрібно запастися чималим терпінням.

Зріжте хвостики у цибулі, очистіть лушпиння і обполосніть цибулини в прохолодній воді.

Складіть цибулини в банку. Великі можна надрізати хрестоподібно з боку хвостика.

Закип’ятіть в каструлі розсіл:

  • 1 л води;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л цукру;
  • перець горошком, лавровий лист – за бажанням.

Розведіть сіль, цукор, додайте спеції і залиште розсіл настоюватися і остигати.

Залийте ледь теплим розсолом цибулю, щоб цибулини плавали в ньому. Прикрийте банку пластиковою кришкою і залиште в теплому місці на 3-4 дні.

Потім, можна закрити банку з соленою цибулею більш щільною кришкою і прибрати її в більш прохолодне місце. Ще через 10 днів дрібна квашена цибуля буде готова.

Консервована таким чином цибуля не пече язик, але в ній зберігається вся користь свіжої цибулі. Її можна подавати до шашликів, додавати в салати або їсти просто так, з відвареною картоплею чи хлібом.

Дивіться у відео, як приготувати квашений цибулю на зиму правильно: